Actualii chiriasi ai RA-APPS nu vor avea prioritate la achizitionarea imobilelor aflate in administrarea regiei, dar va putea fi initiata o negociere cu acestia, insa la acelasi pret, daca la primul pas al licitatiei pentru vanzarea imobilului nu se prezinta nimeni, a declarat premierul Victor Ponta

"Nu exista prioritate pentru cei care au contract, dar daca la primul pas de licitare nu se prezinta nimeni, atunci se poate negocia cu cel care are contract, dar la acelasi pret", a spus Ponta (foto) la RTV, relateaza Mediafax.

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanta care modifica regimul si conditiile de ocupare a imobilelor aflate in administrarea Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat.

Seful Executivului a aratat ca, in baza ordonantei adoptate de Guvern, in patrimoniul statului nu va mai fi pastrata nicio vila, cu exceptia celor de protocol de la Neptun, Sinaia, Scrovistea si Covasna, destinate presedintelui, prim-ministrului, liderilor Parlamentului si invitatilor straini.
Pentru cazarea demnitarilor, RA-APPS va pastra un singur bloc, de pe strada Mihai Eminescu din Bucuresti, cu 65 de apartamente rezervate ministrilor si secretarilor de stat. Ministrii vor parasi locuinta in 15 zile de la terminarea mandatului, iar secretarii de stat vor putea ocupa apartamentul pentru maximum trei luni de la momentul in care vin in Bucuresti. Premierul a aratat in acelasi timp ca in bugetele ministerelor sunt bugetate alocatii lunare de 1.500 lei pentru chiria secretarilor de stat.

Restul celor aproximativ 700 de active, cu exceptia sediilor de ambasade, vor fi scoase la vanzare, iar locuintele cu caracter social vor fi transferate primariei.

In urma cu o saptamana, premierul Victor Ponta a declarat ca in vilele RA-APPS vor sta doar ministrii si secretarii de stat care sunt din provincie, iar acest lucru va fi permis numai pentru o perioada maximum trei luni. In acest interval de cel mult trei luni, ministrii si secretarii de stat trebuie sa-si gaseasca o locuinta, afirma Ponta.

Ponta a mai precizat atunci ca Guvernul va incerca sa vanda toate celelalte active RA-APPS, actualii chiriasi avand posibilitatea sa le cumpere.
"Fie si le vor cumpara, daca le cumpara altcineva, vor fi evacuati, dar pot sa le cumpere. Pe mine ma intereseaza sa le vindem si sa avem incasari", a adaugat Ponta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ponta: Nu ne vom opune anticipatelor, dar nici nu vom ajuta