Premierul Victor Ponta sustine ca vila Covasna, Palatul Olanesti si complexul hotelier Brad au fost transferate de la RA-APPS pentru a nu fi vandute si asigura ca presedintele Traian Basescu va avea in continuare acces la Vila Covasna, pentru a petrece Revelionul, daca "anunta" Ministerul Apararii.

"Nu am considerat ca cele trei unitati trebuie sa intre in programul de vanzare al RA-APPS, spre a fi vandute catre o persoana privata, iar Ministerul Apararii si SRI pot sa foloseasca cele doua vile pentru pregatirea profesionala", a spus Ponta, adaugand ca cele doua imobile stateau goale pe parcursul intregului an, iar regia cheltuia bani cu intretinerea acestora, noteaza Mediafax.

Premierul a insistat insa si asupra faptului ca RA-APPS nu este agentie de turism. "Nu le-am luat ca acolo se ducea presedintele sau altcineva, nu asta m-a interesat, ci pur si simplu nu am vrut sa fie vandute, cum sunt majoritatea celorlalte proprietati ale RA-APPS", a sustinut Ponta.

Intrebat daca acest transfer de atributii in administrarea imobilelor presupune ca presedintele Traian Basescu nu va mai avea acces pentru a petrece Revelionul, cum s-a intamplat in cazul Vilei Covasna, Ponta a raspuns: "Cum sa nu ? Nici vorba. Si presedintele tarii, oricum se va numi el, si orice reprezentant guvernamental, daca anunta Ministerul Apararii, pe langa faptul ca e seful Armatei, si daca nu exista alta activitate - si ma indoiesc ca exista activitati de pregatire de Revelion - se poate merge".

Prin hotarari de guvern aprobate recent, Vila Covasna a Regiei Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a fost trecuta in administrarea Ministerului Apararii, Palatul Olanesti a fost cedat Serviciului Roman de Informatii, iar complexul hotelier Bradul din Covasna a fost transferat catre Episcopia Ortodoxa a Covasnei si Harghitei.

Citeste si:
Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza guvernul Orban
Ponta anunta ca Pro Romania...

La Palatul Olanesti, SRI va prelua inclusiv bunurile mobile care fac parte din patrimoniul cultural national, in timp ce personalul va fi transferat doar "pe baza de evaluare". Transferul de imobile este justificat de Guvern prin "exigentele speciale ale cooperarii internationale in domeniul militar, imperativul sprijinirii Bisericii Ordtodoxe, institutie cu rol esential in apararea identitatii nationale a poportului roman, si activitatile specifice ale SRI".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Sondaj CURS pentru Primaria Bucuresti: Firea, Basescu si Nicusor Dan
Setari Cookie-uri