Cifra de afaceri a firmei Unirea Shopping Center (SCDM), care detine centrele comerciale cu acelasi nume in Bucuresti si Brasov, a crescut cu 5,4% anul trecut la 82,8 milioane de lei (18,6 milioane de euro), iar profitul a urcat cu 66%, la 5,8 milioane de lei (1,3 milioane de euro).
In 2011, compania a raportat afaceri de 79 milioane de lei si un profit de 3,5 milioane de lei. In euro, cresterea afacerilor a fost in 2012 de 0,3%, iar a profitului de 58%, potrivit raportului financiar transmis luni Bursei de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Veniturile companiei au urcat usor anul trecut, de la 85,5 milioane de lei la 86,6 milioane de lei, in timp ce cheltuielile au scazut de la 80 milioane de lei la 79 milioane lei. Veniturile din inchirieri au totalizat peste 71 milioane de lei.

Compania detine centrul comercial Unirea Shopping Center din Bucuresti, cu o suprafata de 39.000 metri patrati inchiriabili, din care la finele anului trecut 86% era ocupata. In ceea ce priveste centrul comercial din Brasov, acesta are o suprafata inchiriabila de 16.800 metri patrati, din care 88% ocupata. Compania are in proprietate o parcare langa magazinul din Bucuresti, cu 939 locuri. Chiria medie in magazinul din Bucuresti este de 32 de euro/mp/luna, iar in Brasov de 17 euro/mp/luna.

Fata de anul 2011, chiria medie a crescut in Bucuresti cu 14% si cu 6% in Brasov, in principal datorita continuitatii activitatii in spatiile inchiriate, fapt ce a dus la eliminarea perioadelor de amenajare care generau chirii mai mici.

"Suprafata neinchiriata a crescut in 2012 la 14% de la 10% in 2011, ca urmare a efectelor crizei economice, dar acestea raman un potential de crestere pentru viitorul apropiat. In acest sens, se poarta discutii pentru incheierea de noi contracte de inchiriere in anul 2013", se arata in raport.

Centrul din Bucuresti a avut o cifra de afaceri de 63 milioane de lei, respectiv 76,13% din veniturile totale si in crestere cu 5,2% fata de 2011. Profitul direct a totalizat 31,5 milioane de lei, iar profitul brut a fost de 15 milioane de lei.

Magazinul din Brasov si parcarea au inregistrat pierderi brute, pe fondul deducerii cheltuielilor cu amortizarea si a celor cu impozitul pe cladiri.

In 2012 nu au fost realizate investitii noi, insa a fost inceput proiectarea unui culoar de acces intre magazinul din Bucuresti si statia de metru Unirii.

Centrele comerciale erau evaluate la finele anului 2011 la 425,2 milioane lei (98,4 milioane euro), nivel valabil si pentru 2012.

"Societatea nu a considerat necesara o noua reevaluare a imobilizarilor corporale aflate in portofoliul societatii, avand in vedere ca in acest sens nu au fost facute modificari ale niciunuia din imobilele detinute", precizeaza sursa citata.

Compania isi propune sa faca si alte investitii imobiliare din surse proprii sau atrase.

Unirea Shopping Center avea la sfarsitul anului datorii la banci in valoare de 63 milioane de lei, fata de 83 milioane de lei in 2011.

Compania este controlata de sotii Dan si Carmen Adamescu, prin intermediul The Nova Group Investments Romania, care detine 74,16% din titluri. In structura actionariatului se mai regaseste SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din titluri, in timp ce 15,8% din capital este detinut de alti actionari.

Firma are un capital social de 7,4 milioane lei, divizat in 2,9 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Titlurile Unirea Shopping Center au fost tranzactionate miercuri la un pret de 74,95 de lei, cotatie in crestere cu 1,28%. La aceasta cotatie, capitalizarea Unirea Shopping Center este de 223 milioane lei (52 milioane euro).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri