In luna mai, preturile medii solicitate de proprietari pe intreg segmentul apartamentelor vechi din Bucuresti, au scazut comparativ cu acelasi interval al anului trecut, pornind de la o variatie de -3% in cazul apartamentelor de 2 camere si ajungand la -7% in cazul garsonierelor si apartamentelor cu 3 si 4 camere.


Astfel, pretul mediu solicitat pentru o garsoniera a ajuns la finalul lunii mai la 33.184 euro. Daca fata de luna aprilie a acestui an, pretentiile proprietarilor au scazut cu 0,5%, de la aproape 33.363 euro, raportat la un interval de 12 luni, variatia este de peste -2.400 euro.

Potrivit calculelor realizate de AnunturiParticulari.ro pe baza tuturor ofertelor imobiliare publicate in presa scrisa si pe internet, pretul mediu al unei locuinte cu 2 camere a crescut cu 1% in ultima luna, atingand valoarea de aproximativ 53.860 euro, fata de luna aprilie cand suma solicitata de proprietar era de 53.306. In ultimele 12 luni s-a inregistrat, insa, o variatie negativa de aproape -1.500 euro.

In cazul apartamentelor cu 3 camere, preturile medii au ajuns la o valoare de 72.644 euro, fata de 77.907 euro in mai 2012.

Proprietarii care vand locuinte cu 4 camere au facut ajustari de peste 4%, scazand pretul in medie cu aproape 4.000 de euro in ultima luna, si cu peste 7.000 de euro in ultimul an. In prezent, pretul era de 92.828.

Numarul de oferte

Peste 2.740 de noi oferte de apartamente au fost scoase la vanzare de proprietarii bucuresteni in luna mai, conform datelor furnizate de raportul Anunturiparticulari.ro. In luna care tocmai s-a incheiat, numarul ofertelor de vanzare aparute nou pe piata au fost mai putine cu 138 decat in aprilie 2013.

Oferta de garsoniere a ajuns la 517 unitati, in timp ce numarul de anunturi cu vanzarea unei locuinte cu doua camere a atins numarul de 1.146. In cazul ofertei de vanzare a locuintelor cu 3 camere, aceasta a ajuns la 821 de unitati la sfasitul lunii mai 2013. Pe segmentul apartamentelor cu 4 camere circa 264 de proprietari au facut publice intentiile lor de vanzare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri