Oferta se va derula pe cele trei piete unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

Drepturile de preferinta vor putea fi tranzactionate la bursa in perioada 9 - 12 iulie, astfel ca actionarii care nu vor vrea sa cumpere actiuni in cadrul operatiunii derulate de NEPI vor putea vinde drepturile de preferinta altor investitori.

Actiunile din oferta vor fi vandute la pretul de 4,8 euro/titlu, iar rezultatele operatiunii urmeaza sa fie anuntate in data de 29 iulie.

Citeste si:

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Fondul, unul dintre cei mai activi investitori de pe piata locala in ultimii ani, detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Anterior, Martin Slabbert, seful NEPI, (foto) a spus ca poarta negocieri pentru achizitia mai multor terenuri in Capitala si alte orase.