Banii au fost atrasi printr-o oferta de drepturi, derulata pe cele trei piete unde NEPI este listat, respectiv pe Bursa de Valori din Johannesburg (Africa de Sud), pe segmentul AIM al London Stock Exchange si la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), relateaza Mediafax.

NEPI a vandut 20,8 milioane de actiuni, la pretul de 4,8 euro/titlu, astfel ca a atras in total 100 milioane euro.

Investitorii au plasat ordine de subscriere pentru 35,3 milioane de actiuni, depasind oferta cu 70%, potrivit unui comunicat transmis, luni, de NEPI.

"Data de incepere a tranzactionarii noilor actiuni NEPI a fost marti, 23 iulie 2013 pentru JSE (Bursa de la Johannesburg - n.r.) si va fi marti, 30 iulie 2013 pentru Segmentul AIM al Bursei de Valori din Londra si pentru Bursa de Valori Bucuresti", se mai arata in comunicat.

NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piata creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Fondul, unul dintre cei mai activi investitori de pe piata locala in ultimii ani, detine active de peste 600 de milioane de euro in Romania, printre cele mai importante cladirile de birouri The Lakeview si Floreasca Business Park din Bucuresti si City Business Center din Timisoara, precum si Ploiesti Shopping City si Promenada Braila, dar si o serie de terenuri pentru dezvoltarea de centre comerciale.

Cea mai recenta tranzactie cu actiunile NEPI la Bursa de la Bucuresti a fost derulata pe 11 iulie, la pretul de 30,4 lei, cu 1,33% peste cotatia precedenta. Raportat la pretul din 11 iulie, NEPI are o capitalizare bursiera la BVB de 4,842 miliarde lei (1,103 miliarde euro).