Primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, a semnat, joi, un contract in valoare de 11 milioane de euro, fara TVA, cu firma craioveana Recon SA, pentru reabilitarea centrului istoric al orasului, transmite corespondentul Mediafax.

Proiectul "Amenajare si revitalizare Centrul istoric din Craiova" se desfasoara in cadrul Programului Operational Regional 2007 - 2013, Axa prioritara 1 "Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor - poli urbani de crestere". Contractul presupune reabilitarea infrastructurii rutiere, a retelelor de canalizare si termice, a unei toalete publice, precum si montarea de mobilier urban sau console ornamentale.

"Eu nu pot decat sa ma declar foarte fericita pentru ca este o firma din Craiova care castiga o astfel de licitatie. Acest contract se refera la partea de domeniu public", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Primarul a mentionat ca s-a intalnit cu proprietarii cladirilor din centrul vechi al Craiovei pentru a-i convinge consolideze fatadele imobilelor si sa suporte o parte din cheltuieli, acestia fiind de acord cu acest lucru.

De asemenea, Vasilescu a spus ca proprietarii imobilelor din zona respectiva au fost de acord si cu schimbarea PUZ-ului, astfel incat in centrul vechi sa nu mai construite spatii de locuit, ci doar restaurante si magazine.

"Majoritatea cladirilor are proprietari, eu am avut o intalnire cu ei, le-am explicat ca vor incepe lucrari aici si i-am rugat sa isi consolideze cladirile si sa reabiliteze fatadele. Toti au fost de acord si le-am explicat care sunt conditiile, ca nu se mai pot face locuinte, ci restaurante, magazine etc. A fost doar o singura persoana care a spus ca nu poate suporta cheltuielile de reabilitare si doreste ca municipalitatea sa faca investitia, apoi sa plateasca in timp suma investita. La o lucrare de consolidare ai nevoie sa te extinzi putin si le-am cerut proprietarilor sa faca aceste lucrari in perioada in care firma Recon va lucra pe domeniul public. Nu au avut nici o problema. Au fost de acord si cu schimbarea PUZ-ului si ca acolo nu vor mai fi spatii de locuit. (...) Nu este de ajuns sa facem doar partea de infrastructura si ma bucur ca proprietarii au inteles ca trebuie sa suporte parte de cheltuieli a cladirilor", a spus Lia Olguta Vasilescu.

Citeste si:

Primarul din Craiova a precizat ca le-a impus proprietarilor de cladiri din centrul vechi si "cateva obligatii" - "geamurile pot fi din termopan, dar sa aiba culoarea lemnului".

Olguta Vasilescu a mai spus ca pentru reabilitarea fatadelor cladirilor vor fi folosite culorile bej, alb, ocru, acolo unde nu pot fi respectate culorile originale.

Ea a mai spus ca lucrarile de reabilitare a centrului istoric vor dura aproximativ un an si jumatate, adaugand totusi: "Nu ne riscam sa facem o promisiune pentru ca s-ar putea ca proprietarii sa nu fie gata in timp".

In centrul istoric al Craiovei locuiesc in prezent aproximativ 100 de persoane, dintre care 14 sunt chiriasi ai RAADPFL Craiova. Acestia urmeaza sa fie relocati in alte cladiri ale municipalitatii.

"O mare bucurie pentru noi pentru ca este rodul muncii noastre. Sa castigi o astfel de licitatie trebuie sa ai o echipa tehnica foarte competenta. Nu a fost foarte usor si a durat foarte multi ani sa adunam oameni competenti. Suntem o asociere de trei firme, o firma pentru reabilitari canalizari, dar si TCIF Craiova" a declarat Marian Petcu, directorul Recon SA Craiova.

Potrivit datelor de la Registrul Comertului, firma Recon SA Craiova are ca obiect de activitate executarea de lucrari de constructii, iar actionarii firmei sunt Marian Petcu - director general, George Petcu si Constantin Petcu.

Sursa foto: primariacraiova.ro