Bogatii din Orientul Mijlociu, SUA si Rusia au ajutat la cresterea piate imobiliare de lux din Paris, dupa ce preturile au scazut intr-un an cu peste 10%. Asta s-a intamplat in timp ce piata franceza era in blocaj, dupa plecarea multor francezi instariti, inclusiv actorul Gerard Depardieu, din cauza taxelor ridicate, scrie Mediafax.

"Am avut 12 luni groaznice intre aprilie 2012 si aprilie 2013. (...) Piata s-a trezit insa in urma scaderii preturilor. Strainii se uita din nou la Franta, pentru ca si-au dat seama ca, in final, iadul taxelor este pentru noi si nu pentru ei", a declarat Charles-Marie Jottras, presedintele Daniel Feau, firma afiliata Christie’s International Real Estate.

In timp ce datele furnizate de notari arata ca numarul apartamentelor vandute in prima jumatate a anului este cu 22% sub media ultimilor zece ani, tranzactiile au inregistrat in trimestrul al doilea o crestere de 5% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Strainii au cumparat 7,7% din casele vandute in Paris in prima jumatate a anului, aproape de recordul de 8% inregistrat in 2003 si 2008 si in urcare de la 7,3% anul trecut.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, a anuntat dupa alegerile din mai 2012 noi taxe pentru companii si populatie in acest an, cu impact de 30 de miliarde de euro, inclusiv cresterea la 75% a unei taxe pe veniturile salariale mai mari de 1 milion de euro. Cresterile de taxe au facut parte din strategia presedintelui francez de a reduce deficitul bugetar, de 4,8% anul trecut.

La sfarsitul anului trecut, Depardieu, castigator al Globului de Aur la categoria cel mai bun actor in 1991 pentru rolul din filmul Green Card, a devenit cel mai cunoscut francez care a ales sa paraseasca tara din cauza taxelor. Depardieu s-a mutat in Belgia, iar ulterior a aobtinut si pasaport rusesc.

Actorul si-a scos resedinta din Paris, o casa din secolul XIX situata in centrul orasului, la vanzare.
Valoarea totala a proprietatilor scoase la vanzare de firma Daniel Feau a crescut in primul trimestru cu 42% fata de perioada simlara a anului trecut, la 5,4 miliarde de euro, insa in lunile urmatoare a coborat usor, a spus Jottras.

O alta firma de brokeraj, Barnes, are in oferta 1.250 de proprietati de lux cu preturi de peste 1 milion de dolari. Numarul proprietatilor situate in Paris si districtele invecinate Yvelines si Hauts-de-Seine, este de doua ori mai mare decat in urma cu un an si jumatate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri