Immofinanz a avut in primele noua luni ale anului fiscal 2013/2014 venituri de 36,2 milioane euro din inchirierea celor 17 proiecte din Romania, in urcare usoara. Rata de ocupare a birourilor este in scadere in perioada analizata, iar cea a mallurilor este in crestere.

In perioada 1 mai 2012-31 ianuarie 2013, Immofinanz, unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Romania, a inregistrat venituri din inchirieri de 35,9 milioane de euro. Veniturile din 2013 reprezinta 7,7% din veniturile totale din inchirieri ale grupului, potrivit raportului financiar al Immofinanz.

Cele noua cladiri de birouri, totalizand peste 206.400 metri patrati si cu un grad de ocupare de 80,6%, au generat venituri de 16,2 milioane de euro, in scadere de la 17,7 milioane de euro in anul anterior. Cele 5 proiecte de retail, cumuland 147.000 metri patrati si ocupate in proportie de 92,1%, au raportat venituri din chirii de 4,7 milioane de euro. Pe segmentul logistic, unde compania austriaca detine trei proiecte de peste 52.000 metri patrati, gradul de ocupare este de 76,9%, iar incasarile din chirii se situeaza la 0,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Fata de anul trecut, cladirile de birouri au un grad de ocupare mai redus, in timp ce pentru centrele comerciale au mai multi chiriasi. In aceste conditii, valoarea proiectelor de birouri a fost diminuata de la 351 milioane de euro la 349 milioane de euro, in timp ce proiectele de retail au fost evaluate in crestere de la 285 milioane de euro la 286,1 milioane de euro.

Proprietatile Immofinanz Group in Romania reprezinta 9,7% din portofoliul total al companiei. Grupul detine in Romania 89 de proprietati (17 investitii finalizate, 11 in curs de dezvoltare si 61 de proiecte in curs de analiza), cu o valoare de 991,1 milioane de euro, in scadere de la 999,2 milioane de euro anul anterior (657,2 milioane de euro - investitiile finalizate, 36,7 milioane de euro - proiecte in curs de dezvoltare si 297,2 milioane - proiecte in curs de analiza).

In contul proprietatilor finalizate, Immofinanz are datorii de 264,2 milioane de euro, reprezentand 40,2% din valoarea activelor. Compania are in curs de pregatire un proiect de birouri pe platforma industriala Electronica, in bulevardul Dimitrie Pompei. Printre cele mai importante cladiri de birouri detinute de Immofinanz se numara Iride Park, Victoria Park si Bucharest Corporate Centre. Pe segmentul de retail, Immofinanz detine Euromall Pitesti, Polus Center Cluj,
Gold Plaza si Maritimo Shopping Center.

Immofinanz detine in prezent peste 1.670 proprietati cu o valoare de piata de peste 10 miliarde euro. Activitatea de baza a grupului consta in achizitia si managementul investitiilor in proprietati, dezvoltarea de proiecte imobiliare si vanzarea acestora. Immofinanz este activ pe segmentele de retail, birouri, logistica si rezidential in opt piete regionale principale, respectiv Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Romania, Polonia si Rusia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri