Microsoft (IT&C) a inchiriat o suprafata de 1.091 mp, Linde Gaz a ocupat o suprafata de 1.100 mp si ZTE (IT&C), a inchiriat o suprafata de 1.260 mp. Cele trei tranzactii au avut loc in primul trimestru al acestui an.

Optica Business Park din Timisoara are o suprafata totala inchiriabila de aproximativ 10.000 mp. Cladirea existenta de 4.500 mp spatii tip clasa A, a fost livrata anul trecut, urmand ca in cursul anului 2015 sa se finalizeze livrarea celei de a doua cladiri cu o suprafata inchiriabila de aproximativ 5.000 mp spatii moderne clasa A.


Activ Property Services
a intermediat aproximativ 90% din totalitatea suprafetei spatiilor de birouri ale primei cladiri din Optica Business Park. Felicia Vasiu, directorul biroului din Timisoara al Activ Property Services a spus ca in prezent sunt discutii avansate pentru inchirierea altor spatii, a caror incheiere va duce la ocuparea in totalitate a primei cladiri din cadrul Optica Business Park. “Majoritatea cererilor pe care le primim sunt din partea companiilor care activeaza in domeniul IT si comunicatii, servicii tip “call center”, sau din sectorul producatorilor farmaceutici”, a precizat Vasiu.

Timisoara, capitala zonei de vest a Romaniei, este a treia cea mai importanta piata de birouri din Romania, dupa Bucuresti si Cluj. Stocul modern de birouri insumeaza o suprafata inchiriabila de 130.000 mp, corespunzator unei densitati de 407 mp /1.000 locuitori, din care 40.000 mp suprafata de clasa A. Cererea s-a mentinut la niveluri importante in ultimii anii, iar rata de neocupare a scazut la 20% la nivelul intregii piete sectorului de birouri din Timisoara. Numeroase companii internationale au birouri locale, incluzand Alcatel-Lucent, Siemens, Wipro, Microsoft, PwC sau IBM.