Pogonaru vrea un credit de 35 mil. euro pentru centrul comercial de la Obor

Actionarii Prodplast Imobiliare, firma prin care omul de afaceri Florin Pogonaru dezvolta un centru comercial langa Obor, au aprobat lansarea unei emisiuni de obligatiuni de pana la 10 milioane euro, majorarea capitalului si accesarea unui credit de 35 milioane euro pentru finantarea proiectului.

Actionarii firmei au aprobat la finalul saptamanii trecute masurile, toate avand ca scop finan¬ta¬rea centrului comercial din strada Ziduri Mosi, nr. 23. Obligatiunile ar urma sa fie listate la bursa de la Bucuresti sau pe o piata internationala. Capitalul social va fi majorat cu 46 mi¬lioane de lei, de la 20,8 milioane de lei la 66,8 milioane de lei prin aporturi noi in numerar, prin emiterea de 46 milioane de actiuni, in scopul finantarii.

De asemenea, compania intentioneaza sa acceseze un credit de pana la 35 milioane de euro, pentru o durata de pana la 30 de ani de la institutii de credit din Romania si/sau strainatate, in vederea finantarii centrului comercial. Actionarii companiei au aprobat si vanzarea prin licitatie publica cu strigare, a unui teren din Tunari, de circa 3 hectare, arata Mediafax.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafata de circa 25.000 metri patrati si urmeaza sa fie dez¬voltat in zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocata. Prodplast Imobiliare a desemnat firma CBRE Romania pentru inchirierea spatiilor din centrul comercial si a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect si alte servicii conexe in vederea realizarii investitiei.

Centrul comercial are deja concurenta in zona

Pogonaru a incheiat un acord cu reteaua de hipermarketuri Carrefour pentru un spatiu de circa 10.000 de metri patrati in cadrul centrului comercial. Centrul comercial urmeaza sa concureze in zona cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI in apropiere de Arena Nationala, dar si cu ParkLake Plaza, in constructie in cartierul Titan.

Citeste si:
Veranda Mall se deschide in toamna: cum arata santierul din zona Obor
Veranda Mall, in linie...

Prodplast Imobiliare a anuntat inca din 2012 ca vrea sa construiasca un centru comercial in zona Obor, iar anul trecut a inceput demersurile privind inceperea proiectului. Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment. Prodplast Imobiliare este listata la bursa din Sibiu si are o capitalizare de 312 milioane de lei. Omul de afaceri Florin Pogonaru este actionar indirect al Prodplast Imobiliare, prin mai multe firme.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri