Primarul orasului Craiova, Olguta Vasilescu, a semnat luni la Beijing un memorandum de intelegere pentru dezvolatrea acestui proiect cu cu presedintele companiei Shandong, Yang Gencai, si un reprezentant al Bancii de Dezvoltare a Chinei.

Potrivit Olgutei Vasilescu, proiectul presupune o investitie de 35 milioane euro, finantare pe care compania constructoare, Shandong, a obtinut-o de la Banca de Dezvoltare a Chinei, scrie Mediafax.

Lucrarile vor incepe in luna octombrie si vor dura un an si jumatate, Primaria Craiovei punand la dispozitie un teren de sapte hectare. In total, cartierul de 35 de blocuri, a cate 10 etaje, va insuma 1.800 de locuinte, cu mult sub cele 6.000 de cereri de locuinte inregistrate la Primaria Craiovei.

Citeste si:

Cumparatorii care doresc sa cumpere apartamentele in rate vor plati un avans un avans de 3.000 de euro, primaria orasului facand o prima selectie a doritorilor. Ogluta Vasilescu a precizat ca dezvoltatorul chinez va construi mai multe categorii de apartamente, iar blocurile vor avea la ultimul etaj apartamente tip penthouse, cu pagoda, astfel incat sa atraga cumparatorii.

De asemenea, compania chineza va trebui sa lucreze in antrepriza doar cu firme din Craiova si sa foloseasca materiale de constructie de pe piata locala. Primarul Craiovei a aratat ca singurul constructor care a participat la cele trei licitatii de constructie a noului cartier a fost compania chineza, iar in cele din urma s-a inceput cu aceasta dialogul direct.