"Tranzactia include un parc logistic din Romania (215.000 metri patrati), doua active din Polonia (252.000 metri patrati) si aproape 165 de hectare de teren pentru dezvoltare, in principal in Romania si Polonia", se arata intr-un comunicat al CA Immo. Activele sunt detinute printr-un joint-venture dintre CA Immo si Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, potrivit Mediafax.

Europolis Logistic Park are o suprafata inchiriabila de 214.000 mp si chiriasi precum Carrefour, Altex sau eMag, iar CA Immo a devenit proprietarul acestuia in urma achizitiei unui alt grup austriac, Europolis, care s-a implicat inca din 2004 in dezvoltarea parcului logistic demarat de grupul italian Cefin.

Valoarea contractului nu este facuta publica

Cumparatorul activelor, PointPark Properties din Cehia, este controlat de grupurile TPG (fostul Texas Pacific Group) si Ivanhoe Cambridge. Tranzactia urmeaza sa primeasca aprobarile autoritatilor de reglementare, compania austriaca anuntand ca procesul de vanzare se va incheia pana la finalul acestui an. Partile au convenit ca termenii financiari ai contractului sa nu fie facuti publici.

"Tranzactia este o realizare cheie in demersul de implementare a programului nostru strategic din perioada 2012-2015. Tranzactia creste eficienta operationala a platformei noastre de investitii si, in plus, vanzarea elibereaza actiuni in valoare de 110 milioane de euro, sustinand obiectivele noastre de profitatbilitate pe termen lung", a declarat Bruno Ettenauer, CEO-ul CA Immo.

Citeste si:

Vanzarea proiectului reprezinta a doua tranzactie realizata de CA Immo in acest an, dupa ce grupul austriac a cedat un teren de 8.200 de metri patrati de pe strada Barbu Vacarescu din Bucuresti catre omul de afaceri Ionut Dumitrescu.

Austriecii detin in Romania un portofoliu imobiliar evaluat la circa 400 de milioane de euro si obtin venituri anuale de peste 30 de milioane de euro din chirii, cele mai importante fiind Europe House, Opera Center, Bucharest Business Park si Riverplace Semanatoarea. Proiectul situat la intrarea pe autostrada Bucuresti-Pi-testi, este evaluat in cele mai recente rapoarte financiare ale grupului la circa 120 de milioane de euro.