Un investitor elvetian construieste un imobil de 13 locuinte in strada Batistei din centrul Bucurestiului, care vor avea preturi de vanzare de pana la 540.000 de euro, iar un loc de parcare vor costa cat o garsoniera intr-o zona semicentrala, 25.000 de euro.

"Terenul, de circa 700 de metri patrati, a fost cumparat in anul 2007, iar constructia a fost inceputa in primele luni ale anului. In momentul de fata blocul este ridicat si se lucreaza la interioare. Imobilul are patru etaje si va cuprinde doar apartamente cu 3 camere, plus 2 penthouse", a declarat Georgian Marcu, directorul general al firmei imobiliare Green Angels, promotorul exclusiv al proiectului, prezent la Targul Imobiliar National -tIMOn.

El a adaugat ca investitorul are o experienta de 15 pe piata imobiliara din intreaga lume si ca acesta mai detine doua terenuri de dimensiuni mai mari in Bucuresti, in zone centrale si ultracentrale, unde intentioneaza sa construiasca de asemenea locuinte, precizeaza Mediafax. Locuintele din imobilul de pe Batistei au suprafete cuprinse intre 95 metri patrati utili si 141 metri patrati utili, iar pentahouse-urile au terase de circa 100 de metri patrati.

"Clientii tinta sunt cei care vor sa stea in zone ultracentrale si cauta locuinte de calitate, dar si cu design. Arhitectul proiectului a venit cu o noutate pe piata, astfel ca la nivelul doi al subsolului vor fi amenajate boxe de 10-18 metri patrati, unde va fi spalatorie pentru locatarii blocului. Nu am inceput inca oficial vanzarile, dar deja avem 3-4 clienti pentru cele doua penthouse-uri, ambele fiind rezervate", a adaugat Marcu.

Un antreprenor roman, potential cumparator

Unul dintre cumparatorii potentiali este un antreprenor roman, care intentioneaza sa plateasca 540.000 de euro pentru una dintre locuinte, cu bani cash. Pretul de vanzare al locuintelor este de 2.100 de euro pe metru patrat, cel mai mare din zona ultracentrala din Bucuresti, potrivit lui Marcu, iar un loc de parcare costa 25.000 de metri patrati, echivalentul pretului unei garsoniere de circa 35 de metri patrati intr-o zona mai indepartata de centru.

"Sunt interesati sa cumpere antreprenori, consultanti, avocati. Nu exista acest gen de produs pe piata, exista potential de vanzare. Pretul de constructie al proiectului este de circa 1.000 de euro pe metru patrat, plus pretul terenului", a explicat Marcu decizia investitorului elvetian de a construi in acest an un astfel de proiect. In opinia sa, piata este in prezent polarizata, clientii fiind interesati fie de preturile cele mai mici, fie de locuintele scumpe.

"Cea mai mare problema a pietei imobiliare in prezent este ca segmentul de mijloc nu e acoperit cu produse competitive. Nu exista produse competitive din punct de vedere al locatiei, suprafetei si preturilor. Terenurile in zone centrale si semicentrale sunt inca foarte scumpe, iar dezvoltatorii considera ca e mai usor sa faci acelasi tip de produs, decat sa vii cu ceva nou", a adaugat Marcu. Targul Imobiliar National -tIMOn se va desfasura in perioada 16-19 octombrie in Piata Constitutiei din Bucuresti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri