Metalurgiei Park Residence reprezinta cel mai mare pariu rezidential din zona de sud de pana in prezent. Este un proiect gigant de parc rezidential care in prima faza ar cuprinde circa 5.000 de apartamente noi si care va reuni o parte din brandurile rezidentiale deja existente in sud. Acest proiect, alaturi de alte cateva initiative din alte zone ale Capitalei, demarate tot de dezvoltatori "crescuti" in sud, arata perfect amploarea pe care acesti "mici" investitori au luat-o in ultima vreme. wall-street.ro va prezinta in premiera cum se creioneaza cele mai ambitioase planuri rezidentiale din sudul Bucurestiului.

O parte din dezvoltatorii rezidentiali din sud, cei care in anii crizei au dezvoltat mii de unitati locative in partea de sud a Capitalei si in Popesti Leordeni, vor sa construiasca pe fostele sere Berceni un parc rezidential, care la finalizarea primei etape ar urma sa cuprinda circa 5.000 de unitati locative, a caror investitie totala, inclusiv terenul, ar urca, potrivit calculelor wall-street.ro, la circa 100 mil. euro. Terenul a fost achizitionat, potrivit datelor wall-street.ro, de la compania Berser, administrata de omul de afaceri Horia Culcescu.

Dezvoltatorii din sud cumpara serele Berser: 15 hectare de teren deja cumparate sau in curs de achizitie

Proiectul urias, la care a inceput deja pregatirea terenului o data cu demolarea unei parti din sere, se va numi Metalurgiei Park Residence si este promovat de Sud Rezidential, companie condusa de Catalin Grigore. Metalurgiei Park Residence va reuni practic mai multi dezvoltatori din sudul Capitalei, care vor construi la fostele sere Berceni, langa Metro, mai multe proiecte rezidentiale sub brandurile care i-au facut deja cunoscuti in aceea zona. Pana in prezent, potrivit datelor furnizate de Catalin Grigore, dezvoltatorii au cumparat sau sunt in curs de achizitie loturi care reunesc 15 hectare de teren din totalul de 50 de hectare pe care se intind fostele sere Berceni, iar planul este ca intreg acest teren sa fie achizitionat de mai multi dezvoltatori din sud.

metalurgiei park residencePe terenul achizitionat deja exista un PUZ de P+6 retras, cu un POT de 45% si CUT de 1,8. Pe parcelele deja achizitionate vor fi construite locuinte, dar va exista si o zona de spatii comerciale, dedicata serviciilor. Printre dezvoltatori care vor construi in Metalurgiei Park Residence se numara Brown Residence, care a achizitionat deja 4 hectare de teren, Top House Residence care a luat 3 hectare, Viva Residence cu 3,5 hectare, dar sunt si alti dezvoltatori care sunt in curs de achizitie, spune Catalin Grigore.

Brown residenceTerenul pe care este pozitionat Metalurgiei Rezidential Park a fost achizitionat, din datele wall-street.ro, de la compania Berser SA, administrata de omul de afaceri Horia Culcescu, cunoscut ca unul dintre cei mai mari investitori in agricultura din Romania si un apropiat al lui George Becali. Potrivit datelor Recom, compania Berser este detinuta in proportie de aproape 91% de compania Leader International, iar Horia Culcescu este administratorul societatii. Principalul actionar al Leader International, cu peste 42%, este Maria Culcescu, iar administratorul societatii este Stere Zurzu, potrivit datelor Recom.

Metalurgiei Park residence

Metalurgiei Park Residence: In prima faza incep 2.000 de apartamente. Pana la final de 2016 se vor finaliza circa 5.000

Primele tranzactii de loturi de terenuri au fost deja incheiate, iar acum vor incepe primele faze de constructie din proiectele Brown Residence, Top House si Viva Residence, rezervarile demarand deja pentru unele blocuri. “Zona de sud a fost pana acum privita ca Cenusareasa pietei rezidentiale, insa acesti dezvoltatori au construit mult si au invatat in acesti ani de criza cat altii cu experienta de zeci de ani in imobiliare. Prin Metalurgiei Park Residence aratam aceasta experienta cumulata. Va fi un parc rezidential in adevaratul sens al cuvantului, cu facilitati multiple, de la cresa, scoala, gradinita, pana la spa si toata gama de servicii, cu paza, monitorizare video, iluminat nocturn. Fiecare ansamblu va avea spatii de joaca pentru copii si spatii verzi. Va fi o distanta mare intre blocuri, asa ca va fi un parc rezidential aerisit, iar drumurile vor fi late, avand intre 7 si 9 metri”, spune Catalin Grigore (foto jos), promotorul proiectului rezidential care urmeaza sa fie lansat oficial in curand.

Catalin Grigore

Potrivit lui Catalin Grigore pana la finalul lui 2016 vor fi construite, intr-o prima etapa, minimum 5.000 de locuinte in Metalurgiei Park Residence. Intr-o prima faza dezvoltatorii vor incepe constructia unui total de 2.000 de locuinte. Constructia propriu zisa pentru primele 2.000 de unitati ia startul in aceasta primavara, iar primele termene de finalizare sunt la finalul lui 2015. Constructiile vor fi finantate din fonduri proprii, iar toate proiectele sunt dezvoltate prin firme, nu pe persoana fizica. Fiecare apartament va avea loc de parcare si va exista in plus si locuri de parcare pentru vizitatori. Costul unui loc de parcare va fi de 1.500 de euro plus TVA. Preturile in proiect vor pleca de la circa 800 de euro/mp util cu TVA de 5% inclusa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri