Piata rezidentiala din Cluj prinde avant, iar oficialii companiilor imobiliare prezente in orasul din Transilvania estimeaza o crestere dubla fata de media pietei romanesti atat ca preturi cat si ca tranzactii in acest an. Oferta de locuinte este si ea in crestere, oficialii Re/Max estimand un numar de 7.000 de apartamente in constructie sau in plan pe piata clujeana.

Potrivit Re/Max, Cluj-Napoca reprezinta una dintre cele mai efervescente piete imobiliare din Romania, urmand ca, pana la finalul anului in curs, sa cunoasca o crestere de 10%, atat din punct de vedere al preturilor, cat si al numarului de tranzactii, o crestere dubla fata de media nationala. Conform Re/Max, potentialul orasului se afla intr-o continua crestere si nu doar prin dobandirea statutului de capitala regionala, cat si prin puternica dezvoltare a catorva industrii cheie, precum industria tehnologica si medicala, calitatea invatamantului superior, imbunatatirea infrastructurii, dar si cresterea notorietatii Clujului in zona culturala si turistica. „Dincolo de acesti factori, consider ca investitorii sunt atrasi de Cluj-Napoca si datorita faptului ca nu exista niciun alt judet competitor pe o raza de cel putin 300 kilometri. In plus, dezvoltarea sectorului de IT a ajutat la transformarea orasului intr-o varianta autohtona a faimosului Silicon Valley, deci un adevarat magnet de dezvoltare”, a declarat Razvan Cuc, presedinte Re/Max Romania.

7.000 de locuinte livrate in 2-3 ani

Reprezentantul companiei a subliniat, de asemenea ca, in acest moment, in Cluj, peste 7.000 de unitati locative se afla in stadiul de constructie si proiectare si urmeaza a fi livrate in urmatorii doi - trei ani. In plus, in ultimii doi ani s-au dublat suprafetele de birouri livrate in piata, iar volumul acestora este asteptat sa creasca cu circa 40% in perioada urmatoare. Pe piata rezidentiala din Cluj sunt prezenti in special dezvoltatorii locali, iar printre proiectele anuntate se numara si constructii de amploare pe foste platforme industriale. Un exemplu este proiectul rezidential Platinia de pe fosta platforma Ursus.

„Cifrele arata o crestere reala a pietei in termen de volum, iar estimarea noastra este ca si preturile vor creste in urmatorii ani, in special pe segmentul rezidential si cel al terenurilor de constructii”, a completat Razvan Cuc. In ceea ce priveste preturile, acestea oscileaza in jurul valorii de 1.000 euro/mp (apartamente in oras-n.r.), cu variatii semnificative in functie de numeroase criterii: locatie, configuratie, vechimea constructiei, echipare, finisare, facilitati de plata.

„O particularitate a Clujului se remarca in zona office, care, desi este mai putin dezvoltata decat cea din Capitala, a cunoscut o crestere accelerata in ultimii doi ani pe plan local, iar trendul pare sa se mentina si in perioada urmatoare”, a declarat reprezentantul companiei.

Re/Max: 12 agentii pana in prezent. Ce planuri sunt pentru 2015

In momentul actual, Re/Max detine trei birouri active pe piata clujeana, al patrulea urmand sa fie inaugurat pana in luna iulie, cu un total de 25 de agenti. Planurile companiei vizeaza largirea retelei cu inca sase birouri in urmatorii cinci ani, precum si un numar de minim 100 de agenti in urmatorii opt ani. In total, la nivel de tara Re/Max are in prezent 12 agentii ( cea de-a 13-a urmand sa se deschisa in Cluj).

Potrivit lui Razvan Cuc alte 9 agentii ar urma sa se deschida pana la finalul anului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri