Topul celor mai scumpe strazi din lume reuneste diverse locatii de pe intregul glob, unde pretul unei locuinte ajunge si la 100.000 de dolari pe metru patrat, potrivit businessinsider.com.

10. Ardmore Park, Singapore

Pretul mediu: 24.000 dolari pe metru patrat
In aprilie, unul dintre fondatorii Alibaba Group a cumparat un penthouse in valoare de 51 milioane de dolari in Ardmore Park. Strada este o fundatura linistita, situata in apropierea principalei zone de cumparaturi din oras si este inconjurata de verdeata luxurianta.

9. Molochnyy Pereulok, Moscova

Pretul mediu: 30.500 dolari pe metru patrat
Ostozhenka denumeste atat o strada, cat si o zona din Moscova. In cadrul acestui district se afla Molochnyy Pereulok, a noua cea mai scumpa strada din 2015. Majoritatea caselor de pe aceasta strada sunt noi, construite dupa anul 2000 si sunt foarte scumpe. Recent, un apartament de 238 de metri patrati s-a vandut pentru 9,5 milioane de dolari.

8. Avenue des Palmiers, Les Parcs de Saint-Tropez, Franta

Pretul mediu: 39.000 dolari pe metru patrat
Les Parcs este o proprietate inchisa, situata pe o peninsula a golfului Saint-Tropez, si unde este aproape imposibil sa gasesti locuinte disponibile. Cea mai frumoasa strada este Avenue des Palmiers, unde un metru patrat costa 70 000 de euro. Piata imobiliara din Saint-Tropez a inregistrat unele dintre cele mai mari tranzactii. Cu 6 luni in urma, o proprietate de pe Avenue des Palmiers s-a vandut pentru suma de 42 milione de euro.

7. Quai d’Orléans, Paris, Franta

Pretul mediu: 41.000 dolari pe metru patrat
Quai d’Orléans a fost candva casa lui Brigitte Bardot si a lui Roger Vadim, iar astazi este una dintre cele mai scumpe strazi din Paris. Quai d’Orléans este situata in sudul insulei Saint-Louis, din al patrulea arondisment. Cladirile de pe acesta strada au fatade istorice si vedere spre catedrala Notre-Dame. Sunt doar 20 de cladiri pe aceasta strada, care dateaza din secolele 17-19. In martie 2015, un apartament cu trei camere s-a vandut pentru suma de 36 000 dolari pe metrul patrat.

6. Wolseley Road, Point Piper, Australia

Pretul mediu: 44.000 dolari pe metru patrat
Cele mai mari vanzari inregistrate anul trecut in Australia au implicat locuinte din aceasta zona, pretul imobilelor fiind de 30 milioane de dolari si respectiv, 38 de milioane de dolari. An dupa an, Wolseley Road isi pastreaza statutul de cea mai scumpa strada din Australia.

5. Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Franta

Pretul mediu: 67.000 dolari pe metru patrat
Peninsula exclusivista Saint-Jean-Cap-Ferrat era, candva, locul de intalnire al regilor belgieni. In prezent, aceasta zona este cunoscuta pentru vilele sale magnifice detinute de miliardari si magnati, inclusiv de co-fondatorul Microsoft, Paul Allen si oligarhul rus Boris Berezovsky. Chemin du Sémaphore, strada din mijlocul peninsulei, este a cincea cea mai scumpa strada din lume. Anul trecut, in august, o casa de 650 de metri patrati a fost vanduta pentru 37 milioane euro.

4. Avenue Princesse Grace, Monaco


Pretul mediu: 100.000 dolari pe metru patrat
2014 a fost anul record pentru piata rezidentiala din Monaco si pentru Bulevardul Printesa Grace, care serpuieste in jurul portului Monte Carlo. Un apartament cu trei camere de 200 metri patrati a fost vandut anul trecut pentru 16 milione de euro. In total, au fost vandute 555 de proprietati in Monaco, anul trecut, vanzarile imobiliare crescand, astfel, cu un procent de 21% fata de nivelul din 2007.

3. Knightsbridge, Londra

Pretul mediu: 103.000 dolari pe metru patrat
Knightsbridge nu denumeste doar o strada londoneza, cat si o statie de metrou. Knightsbridge este, in 2015, a treia cea mai scumpa strada din lume. Acest lucru se datoreaza complexului One Hyde Park, unde, un penthouse de 1500 de metri patrati s-a vandut pentru suma de 140 de milioane de lire sterline anul trecut, in aprilie. A fost cel mai mare record inregistrat in Londra in ultimele 18 luni. Alte apartamente se vand in zona incepand cu 60 milioane de lire sterline.

2. Upper Fifth Avenue, New York

Pretul mediu: 108.000 dolari pe metru patrat
La sfarsitul secolului 19, Upper Fifth Avenue era strada asociata familiior aristocrate si a elitei sociale newyorkeze. Astazi, strada isi mentine reputatia de zona selecta a Manhattan-ului, avand unele dintre cele mai luxoase cladiri, cu vedere spre Central Park. In ultimele noua luni, s-au cumparat trei proprietati, cu valori mai mari de 70 de milioane de dolari.

1. Peak Road, The Peak, Hong Kong

Pretul mediu: 114.000 dolari pe metru patrat
Peak Road, situata in muntii Victoria Peak, punctul cel mai inalt din Hong Kong, este cea mai scumpa strada din lume. Strada isi revendica pozitia fruntasa dupa ce in februarie, a inregistrat cea mai mare tranzactie pe piata imobiliarelor in istoria Hong Kong. Proprietatea vanduta are 11.000 metri patrati, lucru neobisnuit in Hong Kong, oras recunoscut pentru locuintele sale minuscule si a fost achizitionata pentru suma de 5,1 miliarde dolari HK.

Pollock’s Path on The Peak detinuse, anterior, titlul de cea mai scumpa strada, dar in ultimul timpul nu s-au mai inregistrat vanzari de proprietati imobiliare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri