AFI Europe Romania a semnat contractul de cumparare pentru terenul de 40.000 mp in centrul orasului Brasov, unde planuieste sa dezvolte un centru comercial si un proiect de birouri, ambele urmand sa fie deschise in octombrie 2017. AFI si Cora au semnat la inceputul anului un acord preliminar pentru achizitia terenului din Brasov.

"Brasov este principala destinatie turistica din Romania, atragand aproximativ 1,5 milioane de turisti pe an, iar orasul are un numar mare de locuitori, cu o putere de cumparare peste medie", a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania. Hay a adaugat ca aceste lucruri, impreuna cu locatia din centrul orasului, "ne-au convins sa intram pe piata de retail din Brasov si sa dezvoltam acest proiect cu destinatie mixta". Terenul este situat in centrul orasului si al zonei de afaceri a Brasovului (Centru Civic), pe fosta platforma Hidromecanica. Spatiul este localizat in principala piata din Brasov si pe bulevardul principal care leaga Centrul Vechi de toate zonele orasului si de iesirea catre Bucuresti.

Mallul AFI din Brasov: 45.000 mp pe trei niveluri

AFI Europe are in plan dezvoltarea in Brasov a unui centru comercial cu o suprafata totala inchiriabila (GLA) de 45.000 mp, dispusa pe trei niveluri accesibile prin trei intrari principale, conectate de un culoar. Cel de-al treilea etaj va gazdui zona de restaurante si divertisment, inclusiv un cinematograf. Mallul AFI din Brasov va avea si o terasa de mari dimensiuni cu vedere catre Muntii Carpati, care va gazdui diverse evenimente si activitati. AFI Europe Romania se afla deja in discutii avansate cu un lant de hypermarket-uri si cei mai mari retaileri de fashion pentru a fi ancorele centrului comercial. Proiectul va fi construit potrivit standardelor necesare pentru obtinerea certificarii pentru constructii „verzi” LEED Gold. Pe acelasi teren, compania va dezvolta si un proiect de birouri de clasa A cu o suprafata inchiriabila de 11.000 mp si va fi conceput ca o constructie „verde”.

Acesta este cel de-al treilea centru comercial pe care AFI Europe il va dezvolta in Romania, dupa AFI Palace Cotroceni, un proiect de 81.000 mp situat in Bucuresti, si AFI Palace Ploiesti, cu o suprafata totala inchiriabila de 33.000 mp. Pe segmentul de birouri, compania dezvolta AFI Park, un proiect ce consta in 5 cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata totala de inchiriere de peste 70.000 mp. Primele trei cladiri de birouri finalizate sunt inchiriate in proportie de 100%, in principal unor companii din domeniul IT&C si BPO. AFI Park 4&5 se afla in constructie, iar cladirile urmeaza sa fie finalizate la inceputul lui 2016.