Castelul Salbek, la vanzare pentru un pret de pornire de 350.000 euro

Castelul Salbek din comuna Petris, judetul Arad, proprietate construita intre 1800 si 1850, este scos la vanzare la un pret de pornire de 350.000 euro prin Artmark Historical Estate, divizia de real estate a casei de licitatii Artmark.

castelul salbek

Proprietatea are o suprafata construita de peste 980 mp si un teren de 16,7 hectare. Castelul a fost reconstruit de iobagii din comuna pentru contele Salbek, care provenea, potrivit unei monografii dedicate comunei Petris, dintr-o familie care ar fi avut membri prelati romano-catolici iezuiti.

castel salbek

Vechea aezare a localitatii Petris a disparut dupa inabusirea rascoalei din 1784, iar toate gospodariile au fost mutate pe o noua vatra in jurul castelului Salbek. De asemenea, incepe si reconstructia castelului, care va avea o arhitectura neoclasica dupa 1811. Parcul din jurul castelului are inca si cativa sejarii seculari si traditia populara spune ca sub acesti stejari ai judecatii se rineu scaunele domnesti, instantele care judecau supusii domeniului inainte de 1848.

Citeste si:
Artmark Historical Estate vizeaza un portofoliu de 125 mil. euro
Artmark Historical Estate...

Artmark Historical Estate este divizia imobiliara a casei de licitatii Artmark si functioneaza dupa modelul firmelor de consultanta imobiliara si isi propune sa promoveze proprietati de patrimoniu si sa structureze o nisa in piata de real-estate

Sursa foto: artmarkhistoricalestate.ro

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri