Cu o suprafata construita de peste 2.000 mp si un teren de peste 2.000 mp, Palatul Chrisoveloni-Cantacuzino este inscris pe lista monumentelor istorice din Romania si are nevoie de investitii suplimentare in restaurare si reabilitatea.

Imobilul, construit la finalul secolului XIX la comanda familiei de bancheri Chrisoveloni, a fost vandut familiei Catacuzino la inceputul secolului XX. Palatul este construit in stil eclectic de influenta franceza/

"Avand compartimentarile interioare bine structurate, dar si cu posibilitatea modificarii lor, Palatul Crissoveloni – Cantacuzino se preteaza la multiple functiuni: hotel, birouri, centru de evenimente, clinica medicala, spital, scoala sau muzeu private", se mentioneaza in prezentarea proprietatii.

Citeste si:

De asemenea, "Fiind inscris pe Lista Monumentelor Istorice si avand nevoie de reabilitare/restaurare, Palatul Crissoveloni – Cantacuzino poate face obiectul unui proiect in cadrul Programului Operational Regional 2014 – 2020, pe axa dedicata « Conservarii, protejarii, promovarii si dezvoltarii patrimoniului natural si cultural », in care cota de finantare nerambursabila din partea UE este de 80%", potrivit prezentarii Artmark Historical Estate.

Foto: Cristina Budusan via Artmark Historical Estate