Alpha Group Investments, divizie a grupului elen Alpha Bank, a anuntat extinderea cu 40% a suprafetei inchiriabile din proiectul Timisoara Centrum, acesta urmand sa aiba un total de 80.000 mp, peste 80% din spatiu urmand sa fie ocupat de zona de retail.

Alpha Group Investments a modificat conceptul proiectului Timisoara Centrum la circa 2 luni de la anuntul initial, marind suprafata inchiriabila cu aproape 40%, investitia totala urmand sa ajunga la 90 de milioane de euro.

In acest fel, proiectul Timisoara Centrum va avea o suprafata inchiriabila de 80.000 de mp, din care 70.000 spatii de retail si 10.000 mp de birouri. Pe langa suprafata, investitorul, alaturi de TBE Business Solutions, compania condusa de omul de afaceri Ali Ergun Ergen, care se ocupa si de managementul proiectului, a modificat si designul acestuia, precum si mixul de chiriasi.

In afara spatiilor de birouri si de retail, centrul va include si un Country Club de 3.000 mp, incluzand un spa, un centru wellness, sala de fitness si piscina pe acoperis.

Zona de food si leisure va acoperi intre 10-12% din totalul suprafetei inchiriabile. Potrivit informatiilor comunicate de companie, segmentul de retail a fost precontractat in proportie de 40-45%.

O alta noutate este includerea unui operator DIY care va ocupa 10.000 mp. Zona de birouri din proiect este preinchiriata deja in proportie de 50%.

In ceea ce priveste asteptarile companiei, Alpha Group Investments se asteapta ca in primul an de functionare, zona de retail sa aduca venituri din chirii in valoare de 15 milioane de euro.

Alpha Group Investments, divizie a grupului Alpha Bank, va investi 90 mil. euro intr-un proiect imobiliar care va include un centru comercial si o cladire de birouri in Timisoara, oras in care si NEPI dezvolta un mall, iar Iulian Dascalu demareaza un proiect mixt similar cu Palas Iasi.

In Timisoara mai sunt in derulare alte doua proiecte importante. Grupul de companii Iulius, detinut de omul de afaceri Iulian Dascalu, va investi 220 de milioane de euro in ansamblul multifunctional Openville din Timisoara, si va cuprinde inclusiv spatii de birouri, cea mai inalta cladire din Romania, de retail si petrecere a timpului liber.

Lucrarile de constructie vor incepe in aceasta toamna, iar pana la finalul anului 2016 se vor inaugura 33.000 mp de spatii office. Prima faza de dezvoltare va fi finalizata in ultimul trimestru din 2017 si va cuprinde 80.000 mp de birouri clasa A, zona de retail si parcul. A doua etapa va presupune dezvoltarea de spatii office pana la suprafata de 131.000 mp, in functie de cerintele pietei.
NEPI a demarat constructia unui mall de 70.000 de mp in Timisoara, care va include pationoar, un cinema 4Dx, dar si un Carrefour de 10.000 mp.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri