Piata rezidentiala a reintrat pe radarul investitorilor imobiliari, stabilizarea preturilor, dar si reluarea creditarii achizitiilor de locuinte, incurajeaza realizarea de noi proiecte atat de catre actori cu experienta in Romania, cat si de catre unii noi intrati pe piata.

Investitori din China sau Republica Moldova, dar si dezvoltatori din Israel sau din Romania, au inceput deja sa investeasca in proiecte de locuinte sau au reluat planurile de investitii amanate din cauza conditiilor dificile de pe piata imobiliara romaneasca in perioada crizei.

Acestia vor lansa proiecte noi, totalizand aproape 2.000 de locuinte, la editia din aceasta toamna a Targului Imobiliar National – tIMOn, care va avea loc in Bucuresti in perioada 21-25 octombrie. Acestea se vor adauga stocului de locuinte noi deja existent.
O noutate care va fi prezentata la tIMOn este reluarea investitiilor din partea dezvoltatorului israelian Dimri International, care anunta inainte de criza contructia a peste 5.000 de locuinte in Romania.

Compania anunta in 2008 ca vrea sa dezvolte un proiect cu 3.600 de locuinte, Dimri Ghencea Allegro, amplasat in vestul Bucurestiului, pe Prelungirea Ghencea.

Dimri International mai avea in plan constructia a circa 1.100 de locuinte pe un teren de 50.000 mp in Pipera si a altor 550-600 de locuinte, pe un teren de 26.000 mp in Ploiesti.

Compania detine trei terenuri in Bucuresti si unul in Ploiesti, dar planurile au fost amante din cauza crizei care a lovit piata imobiliara romaneasca.

Dimri International pregateste peste 1.000 de noi locuinte in zona Ghencea

Investitorul a reluat planurile de extindere in Romania, cu un proiect de 1.045 de locuinte in zona Ghencea. Dimri West Towers va cuprinde 11 blocuri cu cate 95 de apartamente, la tIMOn fiind disponibil la vanzare un singur bloc.

Succesul pe care l-au avut cu proiectul Militari Residence, de la periferia orasului, i-a determinat pe dezvoltatorii complexului, investitori romani, sa se extinda pe piata rezidentiala, de asta data insa cu doua proiecte in zona centrala a Bucurestiului, Carol City Park si Tineretului City. Cele doua ansambluri sunt amplasate in apropiere de parcul Tineretului si vor avea in total aproape 500 de apartamente.

”Observam un optimism al dezvoltatorilor in ceea ce priveste piata romaneasca. Dupa o perioada de analiza si ajustare a planurilor de investitii la conditiile noi din piata, acestia propun proiecte mult mai adaptate cererii locale din punct de vedere al amplasamentului, suprafetelor si al preturilor. Cresterea puterii de cumparare, revenirea usoara a creditarii, dar si masurile de incurajare a achizitiilor de locuinte, precum programul Prima Casa si TVA de 5% pentru locuinte cu suprafete de pana la 450.000 de lei din 2016, sunt factori incurajatori pentru noi investitii rezidentiale”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

Dezvoltatorul City Garden Development, controlat de un investitor chinez, va lansa la tIMOn trei poiecte imobiliare totalizand 80 de apartamente si 24 de vile, amplasate atat in centrul Bucurestiului cat si in zona de Nord a Capitalei.

City Garden Pipera va cuprinde 24 de vile, proiectul DownTown 21, din zona Unirii va avea 50 de apartamente si spatii comerciale, iar la inceputul anului 2016, investitorul chinez vrea sa construiasca un imobil de lux de 30 de apartamente in zona Bulevardul Libertatii.

”Interesul investitorilor imobiliari pentru piata rezidentiala din Romania este in continua crestere in ultimele 18 luni. Vedem nume noi care vor sa profite de conditiile macroeconomice favorabile si sa construiasca locuinte atat pentru segmental mediu cat si pentru cel de lux. Cel mai bun indicator al intensificarii activitatii pe piata rezidentiala este faptul ca fata de editia din primavara a tIMOn numarul expozantilor este cu 30% mai mare, astfel ca am fost nevoiti sa marim suprafata targului cu o treime”, a declarat Vlad Vlasceanu, directorul tIMOn.

Targul Imobiliar National tIMOn va incepe joi, 22 octombrie 2015, in pavilionul expozitional din Piata Constitutiei din capitala si va fi deschis pana duminica, 25 octombrie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri