Irakul ar putea avea cea mai inalta cladire din lume daca planul pentru constructia "Podului", un zgarie-nori proiectat de AMBS Architects in provincia Basra, va fi realizat. "Podul", care ar putea deveni primul oras vertical de pe glob, este de fapt un complex de 4 turnuri unite, cu un total de 604 etaje si 16,6 milioane de metri patrati, potrivit Business Insider.

O antena de 188 metri se va ridica din cel mai inalt turn, care va avea o inaltime de circa 1.150 metri, cu peste 300 de metri mai mult fata de detinatorul recordului din prezent, turnul Burj Khalifa din Dubai, dar si peste Kingdom Tower, turnul din Arabia Saudita care va 1.008 metri cand va fi terminat. "Podul" din Irak va avea si o bolta in forma de val in cascada, care va oferi umbra etajelor inferioare, unde vor fi construite hoteluri, centre comerciale, gradini si chiar o cale ferata care sa faciliteze deplasarea in complex.

De ce ar vrea cineva sa construiasca cel mai inalt zgarie-nori chiar in mijlocul desertului? Din simplu fapt ca astfel Irakul isi va conserva pamantul fertil care inconjoara orasele, arhitectii fiind de parere ca orasele verticale vor fi necesare in viitor, mai ales in zonele desertice. Turnul din Basra, o regiune foarte bogata in petrol, a fost proiectat pentru a evita aglomerarea urbana, in contextul in care autoritatile regionale isi doresc sa maximizeze capacitatea orasului pana in 2025. Proiectul va fi si independent energetic, urmand sa produca suficienta energie pentru consumul propriu.

The Bride - Basra's Vertical City from AMBS_MEDIA on Vimeo.

Sursa foto: AMBS Architects via Business Insider

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri