Lidl, una dintre cele mai mari retele de tip discounter din Romania si totodata unul dintre cei mai mari si importanti investitori germani prezenti pe piata din Romania, a inceput constructia propriului sediu de birouri si un magazin concept store unic in tara noastra, in zona Baneasa, potrivit unor informatii obtinute de wall-street.ro.

Lidl, companie care a cumparat un teren in zona Pod Baneasa din Capitala in cursul anului 2014, si-a anuntat intentia de a dezvolta un sediu propriu verde si un magazin Concept Store unic in Romania. Cladirea de birouri ar urma sa beneficieze de incadrarea in categoria BREEAM Excelent.

Constructorul proiectului ar urma sa fie Skanska, aceasta fiind prima lucrare pe zona de constructii la nivel local, compania avand doua divizii – una de dezvoltare imobiliara si alta de constructii.

In toamna anului 2014, presa locala scria despre cladirea fabricii de paine Baneasa care a fost doborata de buldozere si excavatoare pentru a face loc unei cladiri de birouri si unui magazin pe care retailerul german Lidl ar urma sa le ridice pe un sfert din cele 5 hectare ale fabricii din nordul Capitalei.

Conform datelor obtinute la acea vreme, ar fi vorba despre 12.000 de metri patrati, suprafata evaluata la acea vreme la circa 4 milioane de euro.

Lidl isi desfasoara in momentul de fata activitatea in cladirea Pipera Business Tower din zona Dimitrie Pompeiu din nordul Capitalei, avand sediul social inregistrat in comuna Aricestii-Rahtivani din judetul Prahova.

Retailerul Lidl a incheiat anul 2015 cu 192 de spatii comerciale la nivel national, ultimul magazin fiind deschis in Suceava.

Lidl are in prezent peste 4.200 de angajati in reteaua de magazine, centrele regionale de distributie si in sediul central.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanturi de magazine din Europa, activand in 26 de tari europene si avand peste 100 de centre logistice ce asigura aprovizionarea a peste 10.000 de magazine. Avand mai mult de 170.000 de angajati, Lidl se numara printre primii 10 comercianti de produse alimentare la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri