Premier Estate Management, companie de consultanta si vanzari asistate pe segmentul rezidential, a intermediat anul trecut vanzari pentru aproximativ 450 de apartamente, cu o valoare cumulata de peste 24 milioane euro, de trei ori mai multe comparativ cu 2014, din cadrul celor cinci proiecte gestionate.

"Anul 2015 a fost extrem de dinamic, cu proiecte si oferte extrem de atractive, lucru care s-a reflectat in cele din urma in vanzari". Am avut "cresteri semnificative ale vanzarilor in toate proiectele gestionate, de la cele de lux si middle, la proiecte de Prima Casa si TVA 5%. Anul 2016 are toate premisele sa reprezinte un an in care vom vedea mai multe investitii rezidentiale, iar per total, estimam cresteri de pana la 50% ale unitatilor vandute", a declarat Andreea Comsa (foto), managing director Premier Estate Management.

Avand in vedere ca in piata imobiliara comisionul mediu pentru intermedieri rezidentiale se situeaza intre 2 si 3%, o estimare wall-street.ro a incasarilor agentiei, din totalul intermedierilor de peste 24 de milioane de euro, s-ar situa la aproximativ 500.000 euro.

Premier Estate Management detine un portofoliu de aproape 1.500 de apartamente in valoare de peste 150 milioane euro. Compania spune ca a obtinut in 2015, printre alte realizari, reprezentarea proiectului Cartierul Solar (foto jos), "primul ansamblu rezidential cu energie regenerabila", care presupune o investitie de 45 milioane euro si 1.000 de apartamente.

De asemenea, Premier Estate Management subliniaza "preluarea exclusiva a vanzarilor apartamentelor din cadrul ansamblului Pallady Towers", in valoare de 5,9 milioane euro; inregistrarea unui nou record de vanzari in Citadella Titan in sezonul verii, de peste 2,5 milioane de euro; iesirea din insolventa a complexului Asmita Gardens si inregistrarea unui record de vanzari de 2,5 milioane euro in 2015 in luna octombrie.

Compania a dezvoltat, totodata, departamentul de consultanta in investitii, ce are ca obiective elaborarea de planuri de business pentru investitorii care prospecteaza piata rezidentiala, intreprinderea de studii de fezabilitate, realizarea negocierilor pentru clientii corporate si inlesnirea accesului la finantare pentru achizitiile de teren si pentru dezvoltarea de proiecte.

"In 2015, cele mai cautate apartamente au fost cele cu 2 camere, urmate de cele cu 3 camere, iar modalitatea preferata de plata a fost creditul Prima Casa, in proportie de aproximativ 42%", mai spune Andreea Comsa.

Compania detine in portofoliu apartamente si vile, de nivel middle si lux in complexuri precum Ibiza Sol, Asmita Gardens, apartamente in ansambluri rezidentiale noi, precum Cartierul Solar. Valoarea minima a unui apartament este de 28.900 euro, pentru un studio de 41 mp in Cartierul Solar, iar valoarea maxima este de 145.000 euro pentru un apartament cu 4 camere, 163 mp, in complexul exclusivist Ibiza Sol din Pipera.

In portofoliul Premier Estate Management se regasesc si oferte de lux, precum ar fi cele apartinand ansamblului 49 Gafencu, alcatuit din apartamente cu 2, 3, 4 si 5 camere, ce au un pret de vanzare mediu de 110.000 euro pentru apartamentele cu 2 camere si de 365.000 euro pentru cele cu 4 camere si pot sa ajunga pana la sume de peste 600.000 euro pentru 5 camere.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri