In ciuda faptului ca lipsa infrastructurii din Romania este vazuta de multi investitori drept cel mai mare impediment al Romaniei, sunt si voci care sustin ca nu acesta este aspectul care indeparteaza investitiorii straini de tara noastra, ci una dintre cele mai acute probleme ale unei companii pe plan local este lipsa accesului la finantare sau costul prohibitiv cerut de institutiile finantatoare.

“Infrastructura nu tine investitorii departe deoarece potentialii dezvoltatori vin intr-o prima faza in Capitala sau in apropiere de aceasta. Cu siguranta vom asista la nume noi in piata, indiferent de sectorul in care vor activa. (...) Problema lipsei infrastructurii se manifesta mai mult in randul clientilor sau chiriasilor unui proiect logistic – asa cum este cazul nostru - lucru care devine chiar frustrant. Imbunatatirea infrastructurii va fi importanta pentru dezvoltarea tarii, dar nu acest lucru impiedica dezvoltatorii de proiecte sa aleaga alta tara”, spune Blake Horsley (foto), country manager al dezvoltatorului de proiecte logistice P3.

In opinia acestuia, accesul la finantare ramane una dintre principalele probleme in ceea ce priveste tara noastra.

“Romania este o tara stabila din punct de vedere macroeconomic, dar are un mare minus: sunt mult prea putine banci care sa acorde credite pentru investitii. Lipsa bancilor este o mare problema, iar costul de finantare este cu adevarat prohibitiv in Romania, iar riscul de tara este si mai mare din aceasta cauza. Este o problema critica mai ales pentru piata imobiliara”, a declarat neozeelandezul care a preluat recent conducerea operatiunilor dezvoltatorului de proiecte logistice P3.

Dupa ce ultimii opt ani si i-a petrecut in Romania, Blake Horsley se arata totusi incantat de atuurile Romaniei, considerand tara noastra drept locul ideal pentru investitii in regiune.

“Populatia este unul dintre cele mai importante atuuri ale Romaniei. Sunt multe orase mari – cu forta de munca. Mai mult, limba este foarte usor de invatat fata de alte tari din regiune. In plus, romanii vorbesc si invata usor engleza”, a mai spus Horsley.

P3, unul dintre cei mai importanti investitori specializati in dezvoltarea de proiecte logistice, l-a numit, la jumatatea lunii ianuarie, pe Blake Horsley in functia de country head al activitatii companiei la nivel local.

Noul director general se va concentra pe extinderea companiei in Romania, o tara cu un mare potential datorita cresterii importantei ei pe piata logistica din Europa.

P3 se pregateste sa construiasca al treilea spatiu logistic in centrul P3 Bucharest, cladire care se va intinde pe o suprafata de 42.800 mp. Viitorul depozit va fi dezvoltat ca urmare a cererilor actualilor clienti ai companiei care planuiesc sa-si extinda business-ul in Bucuresti.

Wall-Street.ro a lansat proiectul anului: #RomaniaProfesionista. Avand in minte tragedia de la Colectiv, din toamna anului trecut, si schimbarile produse atunci in fiecare dintre noi si in societate, in ansamblu, ne dorim sa fim parte din schimbare. Mai mult, ne dorim sa contribuim, sa conturam acea Romanie profesionista in care sa ne regasim, sa propunem solutii concrete pentru reforma reala de care avem nevoie. Astfel, vom lansa permanent solutii, propuneri si idei ale oamenilor de afaceri, managerilor, antreprenorilor - specialistii care sustin economia reala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri