"Noi masuram cererea solvabila prin clientii care se si califica sa acceseze un credit, iar aceasta cerere solvabila a crescut foarte mult. De altfel, volumul creditarilor ipotecare a crescut cu 50% fata de 2014. Este o crestere mare pentru sectorul bancar, din mai multe motive: dobanzi foarte bine absorbite de catre piata, un nivel de lichiditate foare mare in piata rezidentiala, modificarea pragului de 5% TVA pe proictele rezidentiale s.a.m.d. Cererea curenta este de trei pe un loc la locuintele nou finalizate", a declarat Anca Bidian (foto).

De asemenea, a mai spus seful kiwi Finance, ca "aceste dobanzi reduse si foarte bine absorbite au dus la randamente foarte bune. Am vazut foarte multi clienti care vor sa cumpere locuinte in scopul inchirierii. Chiria practicata in piata rezidentiala este, in prezent, mai mare decat rata la banca. Astfel, are sens sa cumperi o locuinta, pentru ca apoi sa o inchiriezi".

Nu in ultimul rand, Anca Bidian a subliniat ca, in contextul unei oferte foarte redusa din punct de vedere al locuintelor noi, exista la majoritatea bancilor comerciale un numar de clienti care stau cu creditele pre-aprobate timp de 7-8 luni pana isi gasesc o locuinta.

Sursa foto: Mediafax Foto