Phoenix Tower este o cladire de birouri cu o suprafata de aproximativ 10.000 mp, situata in partea de Centru-Est a Bucurestiului, in cartierul Vitan, in apropiere de Bucuresti Mall.

Phoenix Tower are un grad de ocupare de 80%, chiriasii fiind in special companii din domeniu IT: Zitec, Netop, EBS, dar si Bancpost si Kwizda.

Tranzactia a fost intermediata de Colliers International si casa de avocatura Cameron McKenna Romania, in calitate de consultanti ai vanzatorilor. Adamamerica a fost reprezentata in aceasta tranzactie de casa de avocatura Biris Goran, prin Victor Constantinescu si Tudor Stanciu.

”Revenirea pe piata din Romania a fondatorilor Adama este un vot de incredere in plus pentru piata imobiliara locala. Vanzarea Phoenix Tower marcheaza interesul pentru cladiri de birouri de dimensiune medie, impulsionat mai ales de accesul mult mai facil al investitorilor la finantari”, este de parere Simina Niculita, director associat in cadrul Colliers International.

Citeste si:

Pe piata din Romania, fondul de investitii Aberdeen Asset Management Deutschland AG a fost implicat anul trecut in cea mai mare tranzactie de retail de pe piata locala, prin vanzarea Auchan Titan Shopping Center, tranzactie ce s-a ridicat la o valoare de 86 milioane de euro.

Adamamerica, administrata de Isaac Choen-Hoshen, fost co-fondator al Adama Holdings, isi concentreaza activitatea pe dezvoltarea de complexe rezidentiale in New York, SUA, avand peste 1.000 unitati deja livrate sau inca in stadiu de constructie.

Colliers este unul dintre cei mai importanti consultanti imobiliari, o piata pe care mai activeaza companii precum CBRE, JLL, DTZ Echinox sau Knight Frank.