Odata cu dezvoltarea numeroaselor proiecte rezidentiale si relansarea pietei de profil, tot mai multi antreprenori isi indreapta atentia catre deschiderea unei afaceri pe segmentul agentiilor imobiliare, potrivit Re/Max, una dintre cele mai mari companii de intermediere imobiliara din Romania.

"Daca pana nu de mult atentia noastra era concentrata pe agentiile imobiliare care isi doreau sa se alature retelei Re/Max, in prezent am vazut ca exista un interes tot mai mare al antreprenorilor in ceea ce priveste un start-up pe piata de profil", a declarat Razvan Cuc, presedinte Re/Max. Potrivit afirmatiilor sale, infiintarea unui business pe acest segment poate fi simplificata prin achizitionarea unei francize, aceasta oferind suport pentru derularea intregii activitati.

Astfel, odata cu deschiderea unei agentii imobiliare in franciza, "proprietarul beneficiaza de o incredere ridicata in randul clientilor, datorita asocierii cu un brand, dar si de alte avantaje semnificative, precum materialele de lucru necesare pentru operarea noului birou si un pachet de training care cuprinde 200 de ore de cursuri de pregatire dedicate agentilor", spune Razvan Cuc.

Ce costuri presupune o franciza

"In cazul Re/Max, antreprenorii sau agentiile imobiliare independente pot achizitiona o franciza cu un cost cuprins intre 5.900 si 9.900 de euro. Odata cu afilierea la retea, acestia platesc lunar o redeventa procentuala din venituri si o redeventa fixa administrativa", a mai spus Razvan Cuc.

Re/Max Romania, una dintre cele mai active companii de consultanta in real-estate din tara, a intermediat in 2015 peste 300 de tranzactii rezidentiale ce au insumat comisioane de 1 milion de euro. Avand in vedere ca in piata imobiliara comisionul mediu pentru intermedieri rezidentiale se situeaza intre 2 si 3%, o estimare wall-street.ro a valorii totale a tranzactiilor realizate de Re/Max in 2015 s-ar ridica la un varf de 50 milioane euro pe Romania.

"Pe plan local, cele 15 birouri din reteaua Re/Max Romania aflate in orasele Cluj-Napoca, Arad, Oradea, Bistrita, Brasov, Suceava, Bacau, Sibiu si Bucuresti au intermediat anul trecut peste 300 de tranzactii, iar valoarea totala a comisioanelor a atins 1 milion de euro", a declarat Razvan Cuc, presedinte Re/Max Romania. El mai estimeaza pentru acest an atingerea unui numar total de 24 de birouri, 165 de agenti si un business de 1,5 milioane de euro din comisioane din tranzactii. In acelasi timp, in Romania, reteaua Re/Max a ajuns la 15 locatii in 9 dintre cele mai importante orase din tara, in timp ce numarul de agenti a trecut de 100.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri