RE/MAX Romania, parte a unuia dintre cei mai importanti jucatori la nivel mondial in real-estate, a inregistrat in 2017 comisioane generate in valoare de peste 2 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 30% fata de anul precedent, in urma a peste 1.500 de tranzactii imobiliare.

Si numarul de tranzactii imobiliare intermediate de catre RE/MAX a crescut, cu pana la 50%, comparativ cu 2016, potrivit datelor centralizate de companie. Din tranzactiile efectuate, 57% au fost vanzari, iar 43% inchirieri. Cea mai mare tranzactie intermediata pe segmentul rezindential a fost de peste 1,5 milioane de euro, pentru un apartament din Bucuresti.

"Afacerile RE/MAX au continuat evolutia pozitiva si in 2017 si credem ca aceasta tendinta se va pastra si in perioada urmatoare. Numarul tranzactiilor intermediate de birourile retelei RE/MAX Romania din 13 orase a crescut comparativ cu anul precedent, ajungand la peste 1.500 de vanzari, respectiv inchirieri”, a declarat Razvan Cuc (foto), director regional RE/MAX Romania.

Topul oraselor cu cele mai multe intermedieri in 2017 ramane partial similar cu cel inregistrat anul anterior, rezultat al potentialului de pe pietele respective, cat si al traditiei in domeniul imobiliar. Astfel, birourile din Cluj-Napoca au intermediat cele mai multe tranzactii imobiliare, urmate in clasament de cele din Bucuresti si Arad, oras nou intrat in clasament.

"In ceea ce priveste tipul de proprietati tranzactionate de catre companie, ponderea celor de pe segmentul rezidential a fost de 74%. Restul de tranzactii au fost realizate pe segmentele: terenuri (10%), comercial (11%) si industrial (5%), a adaugat Razvan Cuc.

Perspectivele din piata imobiliara in viziunea RE/MAX

RE/MAX Romania a incheiat 2017 cu 22 de birouri, peste 200 de agenti si 7 contracte de franciza semnate pentru birouri in curs de deschidere. In ceea ce priveste 2018, reprezentantii companiei mizeaza pe un parcurs pozitiv al business-ului.

"In 2018, avem in vedere o crestere de 60% ca numar de birouri si agenti in linie cu strategia noastra de expansiune, iar ceea ce priveste valoarea comisioanelor din tranzactii tintim o crestere cu 40%. Ramanem cu privire la evolutia business-ului nostru si in acest an si ne propunem sa continuam actiunile de dezvoltare a francizelor RE/MAX in Romania", a declarat Razvan Cuc.

Referitor la evolutia pietei imobiliare in 2018, reprezentantii companiei estimeaza o crestere temperata de 8% a segmentului rezidential, cu accent pe pietele principale si anume orasele care sunt poli economici in Romania. Potrivit previziunilor REMAX, piata cea mai scumpa si cu cea mai mare crestere procentuala va fi in continuare reprezentata de Cluj Napoca, in timp ce Bucurestiul va ramane cel mai interesant pol de dezvoltare ca volume, atat pe segmentul rezidential, cat si pe cel comercial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri