Cei mai importanti clienti ai Reynaers Aluminium Romania sunt din sectorul constructiilor de cladiri de birouri, care asigura 60% din vanzarile companiei. Ponderea nu s-a modificat semnificativ in ultimii ani, clientii office fiind cei care investesc cel mai mult in astfel de sisteme. In primul trimestru din 2016, cererea continua sa fie ridicata in acest domeniu, potrivit lui Daniel Popa, country manager al Reynaers Aluminium Romania.

„In ceea ce priveste tipologia produselor livrate pe piata locala, 60% din vanzarile Reynaers sunt reprezentate de profilele destinate fatadelor cortina, acestea fiind utilizate cu precadere pe segmentul dezvoltarilor imobiliare office”, a declarat Popa.

Compania face parte din grupul belgian Reynaers Aluminium, specializat in dezvoltarea solutiilor de aluminiu pentru usi, ferestre, pereti cortina, sisteme glisante, parasolare si sere.

Compania a fost implicata anul trecut in proiecte precum Metropol Offices, AFI Park si Oregon Park, care au insumat produse cu un volum de 37.000 metri patrati.

„Si anul acesta, inca din primul trimestru, am observat o cerere ridicata pe segmentul constructiilor office. Astfel, deja am livrat produse sau ne pregatim sa livram produse in proiecte importante pe acest segment”, a mai spus Daniel Popa.

Citeste si:
Viitorul muncii: previziuni despre evolutia cladirilor de birouri
Viitorul muncii: previziuni...

Reynaers Aluminium Romania are o cota de piata de 15% pe segmentul tamplariei de aluminiu destinata dezvoltarilor de cladiri de birouri, iar in 2016 estimeaza o crestere cu cateva procente.

Reynaers asteapta cresteri in sectorul rezidential

Totodata, 30% din afacerile companiei sunt sustinute de dezvoltarile rezidentiale si de constuctiile de locuinte individuale, iar restul de 10% este asigurat de vanzarea de produse pentru proiecte comerciale, in special mall-uri.

Pentru acest an, compania mizeaza pe o crestere cu 10% a comenzilor de produse pentru segmentul rezidential, mai ales usi si ferestre batante.

„Piata rezidentiala, fie ca este vorba de cea a proiectelor realizate de dezvoltatori sau de constructiile individuale, a prins avant inca de anul trecut. In plus, ne bucuram sa vedem ca tot mai multi dintre constructori sunt interesati de segmentul premium al tamplariei din aluminiu, in defavoarea produselor din gama medie”, a mai spus Popa.

Citeste si:
Min. Transporturilor vrea sa verifice cum lucreaza constructorii
Ministrul Transporturilor...

Reynaers Aluminium Romania a raportat in 2014 afaceri de 4 milioane de euro, iar in 2015 a raportat o cifra de afaceri de 7 milioane de euro. Pentru 2016, cifra de afaceri este estimata sa ajunga la 8 milioane de euro.

Belgienii sunt prezenti in Romania din 2006, au peste 1.500 de angajati in 37 de tari si exporta in peste 60 de tari.

Sursa foto: Reynaers Aluminium Romania

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Top 5 branduri auto cu peste 10.000 de masini noi vandute in Romania