Daniel Popa, country manager Reynaers Aluminium Romania, unul dintre cei mai importanti jucatori la nivel european pe segmentul solutiilor de aluminiu pentru sectorul de constructii, estimeaza o crestere a pietei de profil, pe fondul ritmului sustinut din piata de constructii rezidentiale si de spatii de birouri, cuprinsa intre 5% si 10% in acest an, comparativ cu valoarea de 60 mil. euro, estimata pentru 2018, iar la nivelul lui 2020 cel mai probabil se vor mentine aceleasi ponderi de crestere.

"Noi estimam un ritm constant de crestere a pietei si anul viitor, cuprins intre 5% si 10%". Dar, "nu este nici pe departe usor sa faci business in Romania. Chiar daca suntem intr-un domeniu care creste si se dezvolta constant, este totodata si foarte competitiv. Nu in ultimul rand, ne confruntam cu probleme legislative si cu lipsa de informare si educare a pietei", apreciaza Daniel Popa (foto).

In opinia sa, produsele sustenabile si de calitate din piata de constructii, ce au spate "ample procese de cerecetare si dezvoltare, nu pot fi o solutie pentru proiectele in care primeaza, de exemplu, partea financiara". Astfel, ceea ce scapa din vedere dezvoltatorii imobiliari este ca "investitia intr-un produs de calitate se transforma in economii pe termen lung".

El arata ca produsele Reynaers au fost integrate in multe proiecte de spatii de birouri cunoscute in piata, printre care AFI Business Park, Oregon Park, The Light si, in curand, One Mircea Eliade, unul dintre cele mai mari proiecte cu functiune mixta care se dezvolta in acest moment in piata.

"Chiar daca in ultimii ani business-ul nostru a fost orientat mai mult catre zona rezidentiala, consideram ca si segmentul office se afla in continua dezvoltare, mentinandu-se astfel si pe viitor", spune Daniel Popa.

Pentru spatiile de birouri Reynaers Aluminium livreaza preponderent solutii pentru pereti cortina pentru anveloparea fatadelor. "Campusul Reynaers din Belgia include un centru tehnologic, in care avem o instalatie de testare a fatadelor, cu inaltimea de 15 metri, care permite efectuarea testelor apa-aer-vant pe cladirile cu mai multe etaje. De altfel, fatada cladirii The Light a fost testata in centrul din Belgia, fiind una dintre putinele din Romania care a beneficiat de testare la scara reala pentru infiltratii".

Reynaers Aluminium a cunoscut anul trecut o majorare cu 18% a business-ului, comparativ cu 2017, si bugeteaza investitii de circa 1,4 milioane de euro pentru urmatorii 5 ani, destinat expansiunii si dezvoltarii pe plan local. Cea mai recenta actiune din acest plan este reprezentata de relocarea noului sediu, ce include un showroom de circa 200 mp, ce presupune un buget total de peste 500.000 euro.

"Consideram ca un motiv important pentru cresterea domeniului se datoreaza, in mare parte, rezultatelor obtinute in urma unui amplu proces de educare a pietei, prin care s-au facut cunoscute avantajele pe termen lung ale solutiilor din aluminiu, in detrimentul celor din PVC, preferate in trecut de multi dezvoltatori, mai ales in sectorul rezidential", mai spune Daniel Popa.

El adauga ca "peste 60 % dintre livrarile efectuate in 2018 au fost reprezentate de sistemele de tamplarie si usi glisante pentru proiectele rezidentiale, existand o pondere echilibrata intre gamele de produse".

Pe termen mediu si lung, Reynaers Aluminium isi propune deschiderea unui nou centru logistic de circa 3.000 mp, reprezentand o investitie de 900.000 euro. Totodata, compania are in plan dezvoltarea canalului local de distributie prin extinderea prezentei in zonele din portofoliu: Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri