Dedeman, cel mai mare retailer specializat in bricolaj la nivel local, detinut de catre fratii Dragos si Adrian Paval, a incheiat anul trecut cu un business in crestere cu aproape 30%, apropiindu-se de pragul de 1 miliard de euro, potrivit unor date furnizate wall-street.ro de catre compania bacauana.

Conform datelor companiei, Dedeman a inregistrat anul trecut afaceri de peste 4,3 miliarde de lei (981 mil. euro), in crestere cu 28% fata de nivelul inregistrat cu un an in urma, evolutie determinata si pe fondul deschiderii de noi magazine, dar si a revenirii apetitului pentru constructii si renovari a romanilor.

Dedeman dezvolta in prezent doua noi magazine – la Satu Mare si in Oradea, pe care estimeaza ca le va inaugura pana la finele lunii august, dar pregateste si santierul pentru magazinul Dedeman din Baneasa, de langa IKEA, care va fi cel mai reprezentantiv spatiu comercial al gigantului bacauan.

“In prezent avem in constructie doua magazine, la Satu Mare si Oradea pe care le vom inaugura pana la finalul lunii august. In acelasi timp, avem in curs de autorizare mai multe magazine, pe care vom incepe sa le construim odata cu obtinerea Autorizatiei de Constructie, iar in cursul saptamanii viitoare vom incepe lucrarile la magazinul din Baneasa, care va fi cel mai reprezentativ spatiu comercial Dedeman”, a declarat Dragos Paval (foto mai jos), presedinte Dedeman, pentru wall-street.ro.

Dedeman a achizitionat in urma cu doi ani de zile un teren de 50.000 mp in zona de nord a Capitalei, langa magazinul IKEA si centrul comercial Baneasa Shopping City, spatiu pentru care a platit peste 16 milioane de euro, insa lucrarile au fost blocate din cauza unor probleme provenite ca urmare a unor litigii, dar si din punct de vedere al infrastructurii si a eventualelor aglomerari care s-au putea crea in dreptul spatiului comercial.

Dedeman detine in momentul de fata patru magazine proprii in Capitala - in cartierul Militari, in zona Giurgiului - Berceni, in Colentina si unul la iesirea spre Autostrada Soarelui (A2), pe bulevardul Theodor Pallady, avand un total de 42 de spatii comerciale la nivelul intregii tari.

Intr-o analiza recenta a companiei de cercetare PMR, Dedeman se situa pe locul 4 in topul celor mai mari retaileri de bricolaj din regiune.

Oficialii Dedeman sustineau recent ca urmaresc ca fiecare judet important al tarii sa fie acoperit de catre un spatiu comercial al lantului de magazine bacauan, iar odata cu finalizarea acestui proces de expansiune urmeaza o dezvoltare si in afara granitelor tarii.

"Analizam cu atentie si alte tari, dar inca nu am luat o decizie. Vom alege o strategie de dezvoltare regionala, dar momentan urmarim totul la 360 de grade, dar acest lucru il vom demara abia in momentul in care vom finaliza procesul de dezvoltare la nivel local. Cel mai important pentru noi in momentul de fata este sa ne consolidam afacerea din Romania si sa finalizam investitiile din Republica Moldova. Suntem in curs sa semnam antecontractele pentru terenuri - ambele in Chisinau. Este un proces mai de durata intrucat exista o fabrica pe unul din terenuri", a declarat Dragos Paval pentru wall-street.ro, intr-un interviu acordat in toamna anului trecut.

Piata locala de bricolaj a trecut in ultimii doi ani prin ample schimbari, principalii actori implicati in consolidarea unui segment de piata estimat la o valoare de peste 2 miliarde de euro fiind Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Ambient Sibiu, companie care a intrat la finele anului trecut in insolventa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri