CBRE: Retail-ul si spatiile de birouri au triplat piata de investitii imobiliare

Volumul de investitii imobiliare, din primele sase luni ale anului 2016, a ajuns la 359 de milioane de euro, valoare de trei ori mai mare comparativ cu prima jumatate a anului trecut si unul din cele mai ridicate niveluri de investitii in real estate din ultimii 6 ani, potrivit unui raport CBRE Romania.

Doar in primul semestru al lui 2014 investitiile au depasit acest nivel, ajungand la 400 milioane euro, arata CBRE. Comparativ cu prima jumatate a anului trecut, cand au fost investiti 107 milioane euro, volumul investitional din primul semestru este de peste trei ori mai mare.

Proprietatile din retail si din sectorul birouri au fost cele mai tranzactionate in primul semestru al lui 2016, cu o pondere de 88% din totalul investitiilor, mai releva raportul CBRE care mai puncteaza si ca investitiile straine continua sa fie predominante pe piata de real estate din Romania, ponderea capitalului autohton fiind de doar 1% din totalul investitiilor.

"Mai multe tranzactii substantiale pe cale a fi finalizate in acest an arata ca anul 2016 are un potential cert de a depasi performantele lui 2015, in timp ce volumul total de proprietati cu potential de tranzactionare indica o crestere continua a investitiilor in real estate in urmatoarele 18 luni", apreciaza Robert Paulson, head of investment properties, CBRE Romania.

Cele mai mari cinci tranzactii inregistrate in prima jumatate a lui 2016 reprezinta peste 80% din volumul investitional total. Raportul CBRE precizeaza si ca in acest an s-a inregistrat una din cele mai mari tranzactii in afara Bucurestiului - achizitia Sibiu Shopping Center din iunie, in valoare de 100 de milioane de euro.

Citeste si:
Valoarea tranzacțiilor imobiliare a scăzut la sub 100 milioane euro
Valoarea tranzacțiilor...

Sursa foto: pogonici / Shutterstock
Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri