Primele trei tranzactii din piata locala de investitii in real estate au totalizat aproximativ 300 milioane de euro, in primul semestru potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE. Vanzarile au vizat segmentele de retail si spatii de birouri. Toate cele trei acorduri au fost semnate in al doilea trimestru al anului si au revitalizat piata dupa ce in primele trei luni ritmul a fost extrem de lent, fara investitii notabile.

Conform reprezentantilor CBRE, primele trei tranzactii din 2018 sunt, in functie de ordinea in care au fost anuntate:

  • Vanzarea Militari Shopping Center, centrul comercial din Vestul Bucurestiului, catre fondul de investitii sud-african, Mas Real Estate. Vanzatorul este compania israeliana Atrium European Real Estate, care s-a retras de pe piata autohtona;
  • Vanzarea primei cladiri din complexul de birouri Campus 6, proiect al dezvoltatorului suedez Skanska, catre compania austriaca CA Immo;
  • Vanzarea complexului de cladiri de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, catre Lion’s Head Investment.

"Aceste trei tranzactii revigoreaza segmentul de investitii imobiliare, dupa un prim trimestru slab. Comparativ cu aceeasi perioada din 2017, prima jumatate din 2018 are un ritm mai scazut. Estimarea noastra pentru finalul de an este ca volumul total al investitiilor va fi mai mic fata de anul trecut", explica Ana Dumitrache (foto), head of investment property al CBRE Romania.

Potrivit CBRE, volumul investitiilor pe piata imobiliara autohtona s-a situat, in 2017, in jurul valorii de 1 miliard de euro. Numarul tranzactiilor efectuate, inclusiv cele care vizeaza achizitii sau vanzari de terenuri, a fost de 27. In aceste acorduri au fost implicati 7 investitori, iar 25% din volumul total al investitiilor a venit din partea unor companii deja prezente pe piata romaneasca. De asemenea, 17% din acest volum a fost reprezentat de o tranzactie singulara.

In ceea ce priveste CBRE, compania de consultanta a anuntat un volum al investitiilor de circa 5,5 milioane de euro in 2017, in zona Europei Centrale si de Est. Numarul tranzactiilor intermediate a fost de 109, iar numarul de investitori consiliati, 49.

CBRE ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri