Clientii sunt dispusi sa dea cel mult 68.000 de euro pentru o locuinta dintr-o zona semicentrala a Capitalei, 58.000 de euro pentru una aflata in cartierele limitrofe si maximum 65.000 de euro pentru o locuinta din apropierea Bucurestiului, potrivit studiului, scrie News.ro.

Bugetul alocat pentru achzitia unei locuinte este in scadere fata de anul trecut.

”Daca la finalul anului trecut, tinerii cautau locuinte cu preturi intre 50.000 si 70.000 de euro, intervalul a coborat acum la 40.000 - 60.000 de euro”, a declarat directorul de marketing al DezvoltatorImobiliar.ro, Adriana Gheorghe.

In topul preferintelor clientilor sunt apartamentele cu doua camere, care inregistreaza o crestere fata de anul trecut, cu 8%, in timp ce cererea de apartamente de trei camere s-a redus cu 13%.

Citeste si:

Potrivit studiului, 97% dintre cumparatori incep cautarea unei locuinte pe internet, urmand ca ulterior sa vizioneze locuintele alese.

Luna august a fost caracterizata de o scadere a pretentiilor vanzatorilor din marile orase ale tarii, atat pe segmentul de apartamente vechi, cat si pe cel nou, exceptie facand insa Brasov, Cluj si Timisoara, potrivit datelor comunicate, recent, de portalul imobiliare.ro.

Astfel, ieftinirea apartamentelor a fost de 0,7%, fata de luna iulie a acestui an, suma medie solicitata de proprietari scazand de la 1.035 la 1.028 de euro pe metru patrat util.

Valoarea actuala este cu 8,2% mai mare decat consemnata in perioada similara a anului precedent, respectiv 950 de euro pe metru patrat util.

Sursa foto: Alexander Raths, Shutterstock