In ansamblurile rezidentiale noi din cartierele Pipera, Baneasa - Sisesti si Crangasi se gasesc cele mai ieftine apartamente de doua si de trei camere din principalele 26 de zone ale Capitalei, potrivit unei analize a portalului imobiliar Directimo.ro.

Studiul Directimo.ro se bazeaza pe analiza preturilor mediane solicitate pe metru patrat util, fara TVA, pentru 668 de tipuri de apartamente de doua si de trei camere disponibile la vanzare in ansamblurile rezidentiale din 26 de zone centrale, semicentrale si de nord ale Bucurestiului (Pipera, Baneasa -Sisesti, Baneasa, Herastrau, Aviatiei, Floreasca, Primaverii, Aviatorilor - Kiseleff, 1 Mai, Victoriei, Dorobanti, Lacul Tei, Calea Calarasilor, Decebal, Unirii, Nerva Traian, Ultracentru, Mosilor, Iancului, Tineretului, Vitan, Dristor, Titan, Crangasi, Grozavesti, 13 Septembrie).

Ne confruntam cu un nou inceput de "balon" imobiliar in Romania? Cresterile de salarii si scaderea productivitatii pot da startul unei noi crize. Citeste analiza completa pe Wall-Street PRO.

Pentru apartamentele noi de doua camere, cele mai mici preturi mediane solicitate se inregistreaza in Crangasi. Astfel de unitati disponibile la vanzare in ansamblurile rezidentiale de aici au suprafete utile de 45 – 69 de metri patrati si au un pret median solicitat de 1.157 de euro pe metru patrat util. La o distanta de pret de doar 45 de euro se afla apartamentele de doua camere din Pipera, disponibile in peste 10 ansambluri rezidentiale. In aceasta zona, suprafetele utile variaza intre 43 si 73 de metri patrati.

Pipera se regaseste si in topul celor mai ieftine apartamente noi de trei camere, cu un pret median solicitat de 1.165 de euro pe metru patrat util. Locuintele tricamerale din aceasta zona dispun de suprafete utile generoase, situate intre 69 si 127 de metri patrati. Locul doi este ocupat de Baneasa – Sisesti, unde un apartament de trei camere are o valoare medie de 1.249 de euro, raportata la metru patrat util. Suprafetele utile ale acestor tipuri de unitati variaza de la 55 la 108 metri patrati.

La polul opus se afla zona exclusivista Primaverii, unde in prezent apartamentele de doua si de trei camere au preturi mediane solicitate de 4.072, respectiv 4.159 de euro pe metru patrat util. Pipera, zona cu unele dintre cele mai mici preturi la apartamentele noi dintre zonele analizate, prezinta cele mai multe dezvoltari rezidentiale din centrul, semicentrul si nordul Bucurestiului. Aceasta reuneste 20 de ansambluri, in care sunt dispuse 3.298 de unitati locative.

Citeste si:
Românii s-au îngrămădit să cumpere apartamente în luna iunie
Românii s-au îngrămădit să...

Sursa foto: Zhao jian kang / Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri