Cu toate ca programul Prima Casa este in prezent blocat, piata rezidentiala a avut un inceput de toamna dinamic pentru apartamente de peste 100.000 euro, de obicei frecvent in cazul proiectelor cu imobile ieftine, spune Andreea Comsa, managing director Premier Estate Management.

"Un astfel de volum al tranzactiilor este de obicei frecvent in cazul proiectelor cu imobile de 30.000-60.000 euro, ceea ce ne arata tendinta cumparatorilor de a se orienta catre apartamente de o calitate superioara din punct de vedere al constructiei, locatiei, precum si facilitatilor disponibile in cadrul complexului sau in apropiere", a declarat Andreea Comsa (foto).

Premier Estate Management a vandut in luna septembrie a acestui an 37 de apartamente in valoare de peste 4 milioane de euro, in ansamblurile rezidentiale Asmita Gardens si Ibiza Sol din Pipera. Cele mai cautate apartamente au fost cele cu 3 camere, in procent de 70%, urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) si de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare in ambele proiecte a ajuns in prezent la aproximativ 75-80%.

Majoritatea cumparatorilor au varste cuprinse intre 35 – 40 de ani, sunt casatoriti si au deja copii sau au in plan un copil in viitorul apropiat. Aproximativ 60% dintre acestia si-au achizitionat locuinta prin credit ipotecar, in timp ce restul de 40% au optat pentru varianta ratelor la dezvoltator. Ea sustine ca ritmul bun al vanzarilor a fost de asemenea sustinut de optiunile de finantare atractive pe care compania le oferim clientilor, precum creditul bancar cu dobanzi preferentiale si rate la dezvoltator cu avans zero.

Construit pe o suprafata totala de 150.000 mp, complexul rezidential Asmita Gardens a fost finalizat in anul 2012 si este situat pe malul raului Dambovita, pe Splaiul Unirii. Este cel mai inalt complex rezidential din Romania si cuprinde 7 blocuri-turn cu pana la 25 etaje. Complexul rezidential Ibiza Sol Residence este situat in zona Pipera, la 200 de metri de padurea Baneasa si la 9 km de centrul Capitalei si este format din 14 cladiri S+P+3.

Citeste si: Prima Casa a devenit o sursa de impredictibilitate

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri