"Un astfel de volum al tranzactiilor este de obicei frecvent in cazul proiectelor cu imobile de 30.000-60.000 euro, ceea ce ne arata tendinta cumparatorilor de a se orienta catre apartamente de o calitate superioara din punct de vedere al constructiei, locatiei, precum si facilitatilor disponibile in cadrul complexului sau in apropiere", a declarat Andreea Comsa (foto).

Premier Estate Management a vandut in luna septembrie a acestui an 37 de apartamente in valoare de peste 4 milioane de euro, in ansamblurile rezidentiale Asmita Gardens si Ibiza Sol din Pipera. Cele mai cautate apartamente au fost cele cu 3 camere, in procent de 70%, urmate de apartamentele cu 2 camere (18%) si de cele cu 4 camere (12%). Gradul de ocupare in ambele proiecte a ajuns in prezent la aproximativ 75-80%.

Majoritatea cumparatorilor au varste cuprinse intre 35 – 40 de ani, sunt casatoriti si au deja copii sau au in plan un copil in viitorul apropiat. Aproximativ 60% dintre acestia si-au achizitionat locuinta prin credit ipotecar, in timp ce restul de 40% au optat pentru varianta ratelor la dezvoltator. Ea sustine ca ritmul bun al vanzarilor a fost de asemenea sustinut de optiunile de finantare atractive pe care compania le oferim clientilor, precum creditul bancar cu dobanzi preferentiale si rate la dezvoltator cu avans zero.

Citeste si:

Construit pe o suprafata totala de 150.000 mp, complexul rezidential Asmita Gardens a fost finalizat in anul 2012 si este situat pe malul raului Dambovita, pe Splaiul Unirii. Este cel mai inalt complex rezidential din Romania si cuprinde 7 blocuri-turn cu pana la 25 etaje. Complexul rezidential Ibiza Sol Residence este situat in zona Pipera, la 200 de metri de padurea Baneasa si la 9 km de centrul Capitalei si este format din 14 cladiri S+P+3.

Citeste si: Prima Casa a devenit o sursa de impredictibilitate