Wall-Street.ro a anuntat in exclusivitate ca proiectul se afla la un pas de o vanzare iminenta la licitatia organizata pe 14 octombrie.

Ansamblul multifunctional Swan Office & Technology Park, situat in zona Pipera din Capitala, a fost cumparat de catre Smartown Investments in cadrul unei licitatii la care au participat alti cinci potentiali cumparatori.

Complexul Swan Office & Technology Park a fost inaugurat in anul 2011 in nordul Capitalei si dispune de o suprafata inchiriabila de 29.124 mp, unul dintre cei mai mari chiriasi ai proiectului fiind retailerul online eMAG.

Proiectul Swan Office & Technology Park are in momentul de fata un grad de ocupare de 80%, cel mai mare chirias fiind retailerul online eMAG, operat prin firma Dante International si Fashion Days, companie intrata in portofoliul celui mai mare magazin online, ceea ce a facut ca care si-a extins perioada contractuala cu inca cinci ani si triplandu-si spatiul inchiriat, la peste 12.000 mp. Mai precis, retailerul eMAG detine o suprafata de circa 10.000 mp de birouri, in timp ce activitatea Fashion Days se desfasoara pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp.

Citeste si:

La momentul respectiv, cand pretul de vanzare era dublu fata de cel cerut in prezent, gradul de ocupare in cladirile de birouri situate in zona Pipera-Tunari era de numai 35%, fiind si principalul motiv pentru care dezvoltatorul proiectului, Swan Property, a cerut intrarea proiectului in insolventa.

Casa de Insolventa Transilvania (CITR) a fost lichidatorul companiei in portofoliul careia se afla parcul de afaceri Swan Office&Technology Park din Pipera.