"Este si foarte complicat sa vinzi sau sa cumperi prin Prima Casa. Astazi se anunta un nou plafon de creditare si in trei zile s-a epuizat. Exista o batalie foarte crancena pentru cei care vor sa obtina un astfel de credit", a declarat Vincenzo Aquino (foto stanga), in cadrul Targului Imobiliar National - tIMOn.

In opinia sa, Prima Casa a reprezentat un eveniment important pentru piata imobiliara din Romania cu un impact foarte mare dupa criza financiare. "Este un program care nu are corespondent in Europa. A dat posibilitatea multor oameni sa aiba acces la o locuinta".

Totusi, "in cazul in care Prima Casa nu va mai continua, bineinteles, ca piata va cunoaste o descrestere importanta a vanzarilor, pentru ca un credit ipotecar este mai scump si mai dificil de obtinut, dar in acelasi timp cred ca dezvoltarea va continua, cu o rata de crestere evident mai redusa. Piata se va reaseza si in cazul in are nu vom avea Prima Casa. Atat bancile cat si dezvoltatorii vor gasi cu siguranta o abordare realistica, prin care sa fie posibila vanzarea unei locuinte catre o familie cu un venit total de 1.500 de euro", a mai spus Vincenzo Aquino.