Producatorul de echipamente si motounelte agricole Stihl se asteapta la o crestere de peste 15% a business-ului pana la finalul anului, ce ar urma sa duca afacerile companiei la peste 30 de milioane de euro.

“Este o evolutie peste asteptari, a fost un an foarte bun”, spune Ioan Mezei, directorul general Stihl Romania, in cadrul unei intalniri cu presa, care descrie anul 2016 drept unul in care romanii si-au schimbat obiceiul de consum de pana acum si au achizitionat cu precadere motocoase, in detrimetrul motoferastraielor.

“Am depasit cresterea planificata la inceputul anului, iar im primele noua luni, vanzarile au cunoscut o crestere de 16% fata de aceeasi perioada a anului trecut. (…) O explicatie a evolutiei este generata si de faptul ca mai multi factori economici au ridicat piata, asa cum este cazul scaderii TVA, sau a cresterii economice inregistrate, dar si finalizarea unor constructii in sectorul rezidential, care au urcat cererea la un nivel ridicat”, a mai adaugat Ioan Mezei.

Potrivit reprezentantului Stihl, in primele noua ale acestui an, vanzarile de motocoase au inregistrat un plus de 36%, insa cea mai mare crestere a fost inregistrata in cazul accesoriilor si solutiilor consumabile.

“O pondere mare in business-ul nostru este reprezentat de comercializarea consumabilelor - a lanturilor sau a sinelor – accesorii principale pentru motoferastraie, fire pentru motocoase, piese de schimb, sau accesoriile forestiere, acestea reprezentand circa 50% din vanzarile la nivel local. De o crestere importanta au beneficiat si motocoasele, care au reprezentat al doilea motor de crestere a businessului Stihl in Romania. O explicatie ar fi vremea potrivita, ce a condus la crestere de 36%, mult pentru ritmurile acestei industrii”, a mai precizat Ioan Mezei.

Stihl este unul dintre cei mai mari producatori de unelte agricole din lume. Pe piata din Romania mai activeaza nume precum Husqvarna sau Ruris Craiova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri