Saint-Gobain, unul dintre cei mai mari producatori de materiale de constructii la nivel global, achizitioneaza intregul capital social al companiei romanesti Pietta Glass Working, care activeaza in domeniul procesarii sticlei pentru aplicatii industriale si al elementelor vitrate pentru fatade.

Pietta Glass Working estimeaza ca pentru anul 2016 afacerile companiei vor urca cu 20%, avand un puternic potential de crestere in urmatorii ani.

Saint-Gobain Glass este prezenta pe piata din Romania din 2006, cu productie de sticla plana, sticla cu depuneri metalice si sticla laminata. Achizitia va permite grupului francez sa isi extinda amprenta industriala pentru a servi si mai eficient piata mondiala de fatade, aflata in continua crestere si pentru a-si intari pozitia in piata aplicatiilor industriale, cu o baza de costuri optimizata.

Tranzactia survine in linie cu strategia Grupului Saint-Gobain de a-si extinde gama de produse catre solutii cu valoare adaugata mare.

Saint-Gobain este prezenta pe piata din Romania prin sapte activitati (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, PAM, Rigips si Weber) si opereaza 10 unitati de productie in sapte situri industriale situate in Branesti, Calarasi, Ploiesti, Satu-Mare, Tulcea, Turda si Suceava.

Citeste si:
Saint-Gobain investește 45 de milioane de euro într-o nouă linie de...
Saint-Gobain investește 45 de...

Printre principalii concurenti ai Saint-Gobain in Romania se numara Henkel, Baumit sau AdePlast, dar si Rockwool sau Gecsat.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri