Declaratiile noului CEO al Praktiker vin dupa ce retailerul de bricolaj a inaugurat la final saptamanii trecute doua noi remodelari ale spatiilor comerciale din Ploiesti si Oradea, dupa investitii de peste 600.000 de euro pentru fiecare dintre locatii.

“Am vizitat Romania in urma cu mai multi ani si mi se pare o tara de viitor. Sunt sigur ca urmeaza o perioada infloritoare, cea mai buna din istoria tarii. Romania este o tara de producatori, ceea ce este un lucru pozitiv, in care exista un nivel crescut de educatie si de care se poate profita in viitor. Romanii merita mai mult si sunt sigur ca fondurile UE vor fi atrase si vor fi folosite in infrastructura, renovari si multe alte domenii cheie care au nevoie de astfel de investitii”, a declarat Miroslaw Huczek (foto cover), noul director general Praktiker Romania, intr-un interviu pentru wall-street.ro.

Cu o vasta experienta in domeniul bricolajului, Miroslaw Huczek a avut posibilitatea de a conduce activitati in domeniu atat pe piata din Polonia, cat si in Bulgaria, acolo unde a detinut pozitia de conduce a operatiunilor BauMax. Intrebat de jurnalistul wall-street.ro despre diferentele dintre cele doua tari si Romania, Huczek sustine ca tara noastra se afla intr-o directie corecta din punctul de vedere al business-ului.

“BauMax Bulgaria si Praktiker Romania sunt doua povesti diferite. Locatii bune ca in Romania nu au existat acolo. BauMax avea opt spatii si nu in locatii foarte bune. Perspectiva clientilor era diferita, chiar foarte mare in ceea ce privea amenajarile interioare. As compara Romania mai mult cu Polonia decat cu Bulgaria. Clientii sunt orientati spre calitate. Parerea mea este ca exportul si productia in Bulgaria sunt inferioare Romanei. (…) Diferenta dintre Romania si Polonia este ca acolo exista o componenta bine definita de servicii B2B, fata de Romania, in care vanzarile sunt concentrate intr-un singur spatiu comercial. Arabesque, o companie cu traditie in servicii B2B, ajunge sa deschida spatii de retail si isi regandeste business-ul. Tocmai aceasta diferenta ofera o alta perspectiva Romaniei si cred in acest lucru”, a mai adaugat Miroslaw Huczek.