Johan Karlstrom (61 de ani), directorul executiv al dezvoltatorului imobiliar Skanska, cu o prezenta semnificativa si pe piata cladirilor de spatii de birouri din Romania, va demisiona in luna aprilie 2018 dupa un deceniu la conducerea companiei suedeze, scrie Reuters.

Potrivit sursei citate, decizia lui Johan Karlstrom (foto) de a parasi compania nu ar avea ca fundament eventuale dezacorduri in ceea ce priveste strategia dezvoltatorului imobiliar cu board-ul Skanska. Numirea noului CEO ar putea dura insa cateva luni, dar nu mai tarziu de finalul anului curent, arata Reuters, in conditiile in care demisia lui Johan Karlstrom ar fi venit mai devreme. Initial, Karlstrom anuntase ca va ramane senior adviser in cadrul companiei suedeze pana in ianuarie 2019, insa si-a avansat planurile cu noua luni.

Skanska, unul dintre cei mai mari investitori si dezvoltatori imobiliari si din Romania, a demarat in luna iulie 2017 constructia primei faze a proiectului de birouri Equilibrium, situat in partea de nord a Bucurestiului, in zona Barbu Vacarescu - Floreasca, iar investitia va depasi 37 de milioane de euro. Prima cladire va avea o suprafata inchiriabila de 20.800 mp suprafata inchiriabila si va fi finalizata in cel de-al doilea trimestru din 2019, fiind parte dintr-un complex de doua cladiri cu o suprafata totala inchiriabila de 40.700 mp.

Retail jobs

Skanska are in plin proces de constructie si proiectul Campus 6 din zona Politehnica, o investitie care se va ridica la o valoare similara cu cea a Equilibrium, de 38 de milioane de euro. Constructorul si dezvoltatorul suedez a finalizat recent vanzarea integrala a proiectul Green Court din zona de Nord catre Globalworth.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri