Suedezii de la Skanska vor sa inoveze in cladirile de spatii de birouri din Campus 6 pe care le construieste in zona Politehnica din Capitala, prin implementarea unui sistem de receptie virtuala. Acesta va fi prezent in toate proiectele viitoare Skanksa din Romania, iar prin intermediul acestui sistem, accesul in cladire al vizitatorilor se va face fara interventie umana, prin transmiterea de catre persoana vizitata a unei invitatii via e-mail sau SMS sau prin inregistrarea directa a vizitatorilor la dispozitivulul amplasat la parterul cladirilor.

Campus 6 va include patru cladiri de spatii de birouri cu o suprafata inchiriabila totala de 81.000 metri patrati si doua niveluri subterane cu 1.000 de locuri de parcare. Termenul de livrare pentru prima faza consituita din prima cladire, de 22.000 metri patrati inchiriabili distribuiti pe un numar de 11 etaje, este trimestrul trei din 2018. Investitia in aceasta cladire se ridica, potrivit Skanska, la aproximativ 38 de milioane de euro.

"In ambele situatii, vizitatorul va primi un cod de recunoastere (QR Code), iar persoana care primeste invitatul va fi notificata in momentul scanarii QR Code-ului la intrarea in cladire. Din motive de siguranta, toate invitatiile vor avea o perioada limitata de valabilitate iar numarul de intrari, respectiv iesiri va putea fi limitat. Acest sistem va veni in completarea receptiei clasice existente in orice cladire de birouri", Razvan Enache, project manager, Skanska.

Skanska va implementa, de asemenea, un sistem de parcare inteligenta ce permite accesul masinilor fara a fi nevoie de un card de acces.

"Acest lucru va fi posibil folosind un sistem de recunoastere a numerelor de inmatriculare inregistrate deja in baza de date a cladirii. Astfel se va reduce timpul de asteptare la intrarea / iesirea din parcare si va fi imbunatatita securitatea cladirii. Accesul vizitatorilor in parcare va fi posibil prin sincronizarea sistemului de parcare inteligenta cu cel de receptie virtuala, prin adaugarea numarului de inmatriculare al autoturismului la invitatia de vizitare", spune, de asemenea, Andrei Ivan, project manager, Skanska.

Skanska promoveaza Campus 6 si virtual

Campus 6 va fi si primul proiect de spatii de birouri unde Skanska va implementa un sistem de vizualizare holografica. Aplicatia "Holo for Skanska" foloseste, in premiera in Romania, platforma de realitate mixta Microsoft HoloLens prin se pot vedea, in timp real, cladirile complexului, designul etajelor precum si alte informatii legate de proiect. Campus 6 Bucuresti si Generation Park din Varsovia sunt primele proiecte Skanska ce au implementate noua platforma de vizualizare.

Folosind informatiile 3D din modelul BIM (Building Information Modeling), existent in toate proiectele Skanska, aplicatia construieste reprezentarea virtuala interactiva a cladirilor si realizeaza vizualizarea lor in mediul real in care se afla privitorul, respectand perspectiva si miscarile acestuia. Prin intermediul tehnologiei holografice create de Microsoft, se pot conecta, la nevoie, mai multe dispozitive Hololens, astfel incat o intreaga echipa poate vizualiza in 3D si discuta pe marginea reprezentarii virtuale a cladirilor.

Aplicatia este destinata viitorilor chiriasi, care isi pot face mai bine o imagine asupra modului in care pot fi compartimentate si amenajate etajele cladirii. Aplicatia este dezvoltata la initiativa Centrului Regional de Inovatie Skanska, un grup ce reuneste membri din Skanska Commercial Development Europe (Romania, Polonia, Cehia si Ungaria). Principalul obiectiv al acestui grup este dezvoltarea companiei din perspectiva inovatiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri