Reprezentatii NEPI Rockcastle au inaugurat astazi, 7 decembrie 2017, in urma unei investitii de 40 de milioane de euro, Shopping City Ramnicu Valcea, un centru comercial ce a fost construit in sase luni si in care hypermarketul Carrefour, primul din judet, ocupa un sfert din suprafata inchiriabila. Ce planuri are NEPI Rockcastle pentru regiune?

Pe locul in care a fost edificat mall-ul Shopping City Ramnicu Valcea, o investitie de 40 de milioane de euro a sud-africanilor de la NEPI Rockcastle, a functionat, pana in anul 1948, o fabrica de mobila privata. Nationalizata de regimul comunist, unitatea de productie s-a transformat in Combinatul de Prelucrare a Lemnului (CPL), in care lucrau, in anii 1980, aproximativ 1.000 de angajati. Dupa caderea regimului comunist, in decembrie 1989, fabrica a devenit o ruina.

”Cetatenii veneau si demolau, furau ce era de furat de aici. Acum, impozite generoase vor veni la bugetul municipiului Ramnicu Valcea. Pana acum, plecam la Sibiu sau la Pitesti ca sa facem cumparaturi, acum ii invitam pe pitesteni si sibieni la noi”, a spus, in cadrul conferintei de presa ocazionata de inaugurarea mall-ului, Eusebiu Veteleanu, viceprimarul din Ramnicu Valcea.

Asadar, destinatia de afacere privata a fost redata locului pe care functiona, in prima jumatate a secolului trecut, fabrica de mobila si in prezent lucreaza in mall 700 de angajati. Iar reprezentantii NEPI Rockcastle, fond de investitii cu un portofoliu in care se afla, printre altele, centrele comerciale Mega Mall, Promenada, Vulcan Value Centre (Bucuresti), Shopping City Timisoara, City Park Mall of Constanta, Ploiesti Shopping City, Braila Mall, Shopping City Galati, Shopping City Targu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva, precum si cladiri de birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara, vorbesc deja de extinderea centrului cu un parc de retail.

Shopping City Ramnicu Valcea, NEPI Rockcastle, mall, Sebastian Mahu

”Shopping City Ramnicu Valcea este primul pas dintr-o serie, avem in plan sa finalizam anumite proiecte din interiorul centrului comercial si vrem sa ne extindem cu un parc de retail pentru a trasforma Ramnicu Valcea intr-un centru regional. Decizia de a dezvolta acest mall a fost luata acum trei-patru ani, pentru ca Ramnicu Valcea poate fi un pol de atractie pentru intreaga regiune. Studiile noastre arata ca Ramnicu Valcea se afla intr-o zona care se va dezvolta in continuare”, spune Sebastian Mahu, head of asset management in cadrul NEPI Rockcastle.

Un sfert din suprafata totala inchiriabila de 27.900 de metri patrati a Shopping City Ramnicu Valcea este ocupata de Carrefour, care a deschis astazi primul sau hipermarket din judetul Valcea, in suprafata de 7.471 de metri patrati, cu o gama de peste 50.000 de produse si in care lucreaza 300 de angajati.Shopping City Ramnicu Valcea este inchiriat in proportie de 97%, insa in momentul inaugurarii erau deschise 84% dintre magazine, celelalate urmand sa fie inaugurate in curand. Reprezentantii NEPI Rockcastle se asteapta la un numar de 100.000 de vizitatori in primele patru zile de functionare ale centrului comercial.

Shopping City Ramnicu Valcea, NEPI Rockcastle, mall, Ramnicu Valcea, Carrefour,

In afara de Carrefour, in Shopping City Ramnicu Valcea se numara retaileri precum New Yorker, Deichmann, Hervis, Altex, DM, Marionnaud, Jysk, Noriel, Top Shop, Various Brands, Bigotti, Gloria, Atmosphere, Marelbo, Paolo Botticelli, Benvenuti, English Home, Optiplaza, Anna Cori, Bijuteria Stil, Sport Vision, Orsay, Douglas, Gatta, Takko, Gerovital, Office Shoes, Optiblu, Meli Melo, Penti, Vitamix, Pro Beauty Shop, Splend’or, TUI, CCC, PEPCO, Sensiblu, Yves Rocher, Fresh Clean, Credit Amanet, IQ Box, Inmedio, RCS & RDS, Silka, Animax, Arsis, Cremeria Marco, Max Bet, Energy Kids, Zvon Cafe, Picior de Plai, Help Net, Contakt, KFC, Salad Box, Dabo Doner, Pizza Romana, Casa Romaneasca si Spartan.

Shopping City Ramnicu Valcea este pozitionat pe malul raului Olt, pe Strada Ferdinand, nr. 38A si este construit pe un teren de aproximativ 12 hectare, oferind aproximativ 1.000 de locuri de parcare usor accesibile.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri