Centrul comercial Liberty Center a inregistrat in 2017 o crestere a traficului cu 12% comparativ cu anul anterior si a ajuns la 4 milioane de vizitatori pe an. Vanzarile chiriasilor au crescut cu 16% in 2017 fata de anul 2016, mall-ul atingand un grad de ocupare de 78% fata de 52% la finele anului 2016.

Printre cei mai noi chiriasi ai centrului se numara Carpeta, Casa Covenienza, R&R Boutique, Format Lady si Colin’s.

„Rezultatele obtinute in anul 2017 ne demonstreaza ca strategia de repozitionare si crestere pe care am inceput sa o implementam la finalul anului 2016, cand JLL a preluat administrarea Liberty Center, este sustenabila si ne va ajuta sa ne mentinem dinamica pozitiva de dezvoltare si pentru urmatoarea perioada. Planurile de eficientizare s-au bazat pe o regandire a mixului de chiriasi si pe extinderea zonei de entertainment, astfel incat sa oferim clientilor nostri gama de produse si servicii de care au nevoie din partea unui centru comercial de proximitate. Suntem increzatori ca ritmul de crestere se va mentine in continuare, ceea ce ne ofera posibilitatea sa investim in extinderea unor zone, cat si in lucrari de reamenajare si imbunatatire”, a declarat Corina Stamate, center manager JLL Romania.

Pe langa cresterea numarului de chiriasi la finalul anului 2017, imbunatatirea gradului de ocupare a Liberty Center se datoreaza si dezvoltarii zonei de petrecere a timpului liber, situata la nivelul 2 al centrului comercial, prin extinderea spatiului pentru bowling si biliard. Zona este completata de patinoarul acoperit, cinematograful Happy Cinema si zona de restaurante si fast food.

Pentru anul 2018, Liberty Center mizeaza pe o continuare a cresterii gradului de ocupare si a numarului de vizitatori, generate si de inceperea unui proiect de reamenajare, ce va incepe in a doua parte a anului si va viza parterul centrului comercial, zona de parcare, dar si zona de restaurante si entertainment de la etajul 2. Lucrarile de reconditionare se vor finaliza la inceputul anului 2019 si nu vor afecta activitatea comerciala zilnica desfasurata in interiorul mall-ului. Lucrarile vor include reconditionarea parcarii si a intrarilor in centrul comercial, improspatarea fatadelor si a suprafetelor comune, cat si reamenajarea zonei de food si entertainment.

Liberty Center este primul centru comercial modern din sud-vestul Bucurestiului, situat la doar 2 km fata de Piata Unirii. Mall-ul acopera un spatiu comercial de aproximativ 27.300 metri patrati si beneficiaza de peste 600 de locuri de parcare. Printre chiriasi se numara: Happy Cinema, Carrefour Market, Sephora, CCC, Deichmann, KFC, McDonald’s, Altex, Happy Gym, Adidas, Colin’s, Format Lady, KVL by Kenvelo, Lee Cooper, Timeout, Steilmann si altii. Managementul Liberty Center este gestionat de compania JLL Romania incepand din noiembrie 2016.

JLL este una dintre cele mai importante companii specializate in consultanta imobiliara, o piata pe care mai activeaza nume precum CBRE, Colliers International, Cushman & Wakefield Echinox, Knight Frank sau ESOP Consulting.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri