NEPI Rockcastle a achizitionat un teren la Sibiu de la grupul Primavera Development, pentru suma de 21 de milioane de euro, potrivit unui comunicat al societatii de avocatura Reff si Asociatii. Pentru terenul respectiv exista un proiect partial avizat pentru dezvoltarea unui centru comercial.

Reff si Asociatii, societatea de avocati reprezentând Deloitte Legal în România, a NEPI Rockcastle în preluarea de la grupul Primavera Development a proiectului unui centru comercial care urmeaza sa fie construit în zona centrala a orasului Sibiu, într-o tranzactie în valoare de aproximativ 21 milioane euro. Potrivit reprezentantilor NEPI Rockcastle, contactati de wall-street.ro, proiectul este partial avizat de catre autoritati, iar suprafata centrului comercial va fi de 43.000 de metri patrati inchiriabili.

Reff & Asociatii a fost implicata in toate etapele tranzactiei, incepand cu analiza juridica, structurare, negociere, semnarea si finalizarea achizitiei. Echipa de proiect a fost coordonata de Irina Dimitriu, partener asociat si coordonator al practicii de drept imobiliar a Reff & Asociatii, si le-a inclus pe Maria Nitulescu, avocat asociat senior, Sandra Cahu Ionescu avocat asociat senior, Diana Doci, avocat asociat si Cristiana Baltag, avocat asociat. De partea Grupului Primavera Development s-au aflat avocatii Eversheds Romania.

Ce planuri are NEPI Rockcastle pentru 2018?

Pentru 2018, NEPI Rockcastle vizeaza inaugurari de centre comerciale in orase precum Satu Mare si Tirgu Mures, dar si demararea lucrarilor de contructie la extensia mall-ului Promenada din Bucuresti, o investitie de 100 de milioane de euro care se lasa asteptata de ceva vreme.

NEPI Rockcastle, Reff & Asociatii, centre comerciale, Sebastian Mahu

”Noi mergem spre orasele unde exista o nevoie: Satu Mare, de pilda, unde nu este nici un centru comercial in oras. Gold Plaza e in Baia Mare si oamenii se duc acolo. La fel si in Tirgu Mures, unde e Promenada, mall care e in afara orasului, treci de Azomures si ajungi la mall. Acolo e o nevoie intrucat centrele comerciale existente nu deservesc locuitorii cum trebuie. In Romania nu vedem foarte multe oportunitati si nici nu vrem sa fortam lucrurile. Daca am avea mai multe oportunitati, ar fi resurse sa investim mai mult”, explica Sebastian Mahu, head of asset management NEPI Rockcastle, intr-un interviu acordat wall-street.ro in luna ianuarie 2018.

NEPI Rockcastle, companie imobiliara listata la Bursa de Valori din Johannesburg si Euronext Amsterdam, detine in prezent peste 54 de proprietati (retail si spatii office) in opt tari si se concentreaza asupra cresterii si dezvoltarii activelor imobiliare din piete competitive din Europa Centrala si de Est, ocupand pozitii de top in tari precum Romania, unde este cel mai mare detinator de proprietati de retail, Polonia si Slovacia (avand o prezenta semnificativa si in Ungaria, Croatia, Bulgaria, Cehia si Serbia).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri