Si in primele doua luni din 2018 trendul se mentine, astfel incat domeniul IT &C domina in continuare cererea de spatii de birouri din Bucuresti.

"La inceputul acestui an, majoritatea companiilor care isi cauta un sediu nou provine din sectorul IT &C. 89% din suprafata totala a spatiilor de birouri intermediate de ESOP in primele doua luni, unde se vor muta noi angajati a fost rezervata de companii IT &C. Printre cladirile de birouri alese de clientii ESOP se numara Campus 6 si Timpuri Noi Square, proiecte de ultima generatie, cu foarte multe facilitati pentru angajati", declara Alexandru Petrescu, managing partner la ESOP Consulting.

In continuare, managerul estimeaza ca acest trend se va pastra, astfel incat trei din cinci firme aflate in cautare de sedii noi care vor semna contracte de inchiriere in urmatoarele sase luni vor fi din aceleasi domenii IT&C, cercetare-dezvoltare, BPO, shared services, call-center sau domeniul financiar-bancar, in Bucuresti si in principalele centre universitare din tara.

Sursa foto: Pixachi / Shutterstock