Oferta tot mai mare de locuinte noi pune presiune pe preturile apartamentelor vechi, care-si reduc ritmul de crestere de pana acum, potrivit reprezentantilor Salonului Imobiliar Bucuresti, targ imobiliar ce a fost vizitat, in week-end-ul 2-4 martie 2018, de catre 9.700 de persoane.

Aproape 10.000 de persoane au trecut pragul Salonului Imobiliar Bucuresti, primul targ de profil din acest an, organizat week-endul trecut la Palatul Parlamentului. Printre concluziile trase de organizatori in urma targului imobiliar se numara faptul ca cresterea preturilor apartamentelor vechi incepe sa incetineasca, pe fondul cresterii accelerate a ofertei de locuinte noi.

De asemenea, creste numarul ansamblurilor de proportii – concepte rezidentiale integrate –, printre care se numara Onix Park, cu 2.000 de apartamente in zona Aviatiei-Pipera, AFI City, cu 2.000 de apartamente in zona Bucurestii Noi, H Pipera Lake – 1.350 de apartamente, Arbo Residence Mogosoaia– 1.000 de apartamente, Arcadia Apartments Domenii – 800 de apartamente, Luxuria Domenii – 630 de apartamente. Aceste proiecte vor fi dezvoltate in faze, pe parcursul mai multor ani.

Salonul Imobiliar Bucuresti, apartamente, preturi apartamente, locuinte

O mare parte a cererii inregistrate la Salonul Imobiliar Bucuresti (SIB) s-a indreptat catre locuinte care se incadreaza in programul Prima Casa, avand in vedere ca targul a fost primul care a avut loc dupa aprobarea programului guvernamental pentru anul 2018. S-a facut remarcat si un alt segment de clienti care dispun de cash pentru achizitie si nu se finanteaza de la banca: ei cauta apartamente in proiecte premium din zonele ultra-centrale, centrale si cea de nord.

Citeste si:
Va pune falimentul RADET presiune pe preturile apartamentelor vechi?
Stirea despre falimentul...

Expozantii aflati la primul targ imobiliar al anului, Salonul Imobiliar Bucuresti, estimau inaintea inceperii targului, ca ponderea cea mai mare a cererii va merge catre garsoniere si studio-uri pentru achizitiile in scop investitional si apartamente cu trei camere pentru uz propriu. Daca in anii trecuti romanii se uitau catre un apartament de doua camere ca prima achizitie, in 2018 acestia se uita la locuinte cu o incapere in plus.

"In contextul aglomerarii urbane si a unui trafic din ce in ce mai ingreunat, clientii prefera sa renunte la spatiu in detrimentul unei zone bune. Se cauta apartamente compacte, inteligent compartimentate, in zone bine deservite de mijloace de transport in comun, in special metrou, cu facilitatii medicale, educationale si de petrecere a timpului liber in imediata apropiere", spun organizatorii evenimentului Salonul Imobiliar Bucuresti.

Ajuns la a patra editie, Salonul Imobiliar Bucuresti (SIB) a devenit una dintre cele mai importante manifestari de profil, ocupand integral trei sali din cadrul Palatului Parlamentului. Urmatoarea editie este programta pentru 7-9 septembrie 2018.

Citeste si:
Antreprenor:Privații au năvălit cu cereri. Intervenția statului...
Coronavirus | Antreprenorul...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Citește și
Dezvoltatorii imobiliari: Continuarea activității în șantiere este esențială
Setari Cookie-uri